Fokozott ellenőrzések a budapesti reptéren és metróállomásokon

2016. március 22. 10:25

A brüsszeli robbantások nyomán Orbán Viktor ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség 2-es fokozatát. Fokozott ellenőrzés lesz a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a budapesti metróállomások területén is.

2016. március 22. 10:25

A brüsszeli robbantások nyomán fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a budapesti metróállomások területén. Erről Papp Károly számolt be az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülése előtt újságíróknak.

A rendőrfőkapitány azt mondta: az utasok szabadságát nem korlátozzák, de a rendőri jelenlétet és az ellenőrzést megerősítik. Arra a kérdésre, hogy ez a pályaudvarokra is kiterjed-e, Papp Károly azt mondta, ott már korábban megerősítették a rendőri biztosítást.

A brüsszeli robbantások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség 2-es fokozatát, jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter.

Ennek megfelelően járőröket és páncélozott gépjárműveket vezényelnek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, továbbá a metrók területén és a Parlament előtti Kossuth téren a Terrorelhárítási Központ munkatársai is megjelennek.

Kérdésre elmondta: a kettes a második legmagasabb fokozatú terrorkészültség. Eddig a négyfokozatú skálán a hármas szint volt érvényben. A belügyminiszter hozzátette: a kormányfő addig rendelte el ideiglenesen a kettes fokozatot, amíg nem tisztázódik, hogy mi történt pontosan Brüsszelben, és mi várható Európa más országaiban.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 22. 14:04
Pedig milyen jól elmagyarázták szemellenzékiek, hogy felesleges itt bármit tenni, mert minket nem érint a dolog. (Brüsszelt sem érintette eddig....)
Stumpf
2016. március 22. 13:18
Most már elképzelhető hogy Putyin - is - szervezi a migráns inváziót, válaszil az eu-s szankciókra. És erről egyeztetett vele orbán pár hete Moszkvában. orbánnak úgy kell ez a mostani invázió mint zsidónak az antiszemitizmus, ez az egy esélye van arra hogy ne bukjon a választásokon!
csuka
2016. március 22. 12:04
Előbb-utóbb nálunk is ez várható. A felcsúti hazudozó már építteti a befogadó táborokat.
kukagyerek
2016. március 22. 11:59
Békeidőben is nagy állat, aki repülőre ül, hat még most!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!