Bors: Régi ezresekkel segítette ki a nagymama az unokáját

2016. március 03. 12:34

A Bors beszámol arról: egy idős asszony a rendszerváltás óta rejtegett régi, bartókos, zöld, rég kivont ezresekből álló, 214 ezres összeggel akarta kisegíteni unokáját. Az MNB a bankók nagy részét beváltotta.

2016. március 03. 12:34

Pénzszűke miatt panaszkodott egy már felnőtt unoka a pestszentlőrinci nagymamájának, aki úgy döntött, segít rajta – írja a Bors. Margit néni áthívta az unokáját, és elővett neki egy 214 ezer forint értékű régi, még a kilencvenes években kivont, bartókos ezres köteget.

„Megszámoltuk: 214 ezer forint volt, amit a Nemzeti Bank budapesti központjában be is váltottak névértéken. Csak azokat váltották be, amik viszonylag épek voltak. A bankók még a 80-as évekből valók voltak. Kérdeztük a nagyikát, miért nem akkor költötte el, amikor még ért is valamit, mire ő azt felelte: akkor nem volt rá szükség” – nyilatkozta az unoka a Borsnak.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2016. március 03. 20:38
Igaz, egy tízes doboz kerül kb 400 forintba. Én meg egy tojás árának vettem ennyit. Látszik, hogy mennyire sűrűn vásárolok.
Akitlosz
2016. március 03. 18:35
Rosszul tette, hogy névértéken váltotta be. Ha felteszi valami licitáló oldalra, akkor a sokszorosát kaphatta volna érte. A régi forint bankjegyek ma jóval többet érnek a névértéküknél.
chack
2016. március 03. 18:29
Nem derül ki, hány éves a néni. Valószínű, hogy számára jópár éve megállt az idő, a régi dolgokra emlékszik még tökéletesen, de azt se tudja, mennyit ér a nyugdíja. Ismeretségi körömben volt olyan idős személy, aki a gondozójának adott "egy százast", hogy vegyen neki valamit a boltban, és nem értette, hogyan kaphatott vissza annyi sok pénzt. Persze az a százas egy húszezres volt. Akik a néni elmeállapotáról ítélkeznek, azok nem élnek idősek közelében. Nem tudni, kinek mikor áll meg az idő. Kinek a halálakor, kinek jóval azelőtt. A cikknek szerintem van üzenete. Tanuljunk meg gondoskodni idős rokonainkról, szomszédainkról, ismerőseinkről! És reménykedjünk, hogy talán majd lesz valaki, aki nekünk is gondunkat fogja viselni, ha megérjük azt a kort.
heep
2016. március 03. 15:28
" A bankók még a 80-as évekből valók voltak" Csak, hogy mit ért 1989-ben 214 ezer forint, ezt találtam az interneten: http://www.bama.hu/baranya/kozelet/retro-89-regi-idok-arai-reklamjai-259590 Akkor 7 darab drága TV-t lehetett venni ennyi pénzből. Ma egy szerényebb TV-re futja. Miközben a TV ára zuhanórepülést végzett. Tojásból akkor több mint 53 ezer darabot. Ma 530-550 darabot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!