Tiltakozik a Köznevelési Kerekasztal ellen a Tanítanék Mozgalom

2016. február 26. 14:05

A kormány által kiadott megállapodás-tervezet szerintük nem a megegyezés irányába tart, ezért a Tanítanék Mozgalom újabb közleményben tiltakozott a Köznevelési Kerekasztal ellen.

2016. február 26. 14:05

Megállapodás-tervezetet juttatott el a kormány a pedagógusoknak hétvégén, melyet szerdán hoztak a nyilvánosságra. A tervezet kitér többek között a tananyag felülvizsgálatára, a Klik anyagi működésének  korrigálására, a tanfelügyelet és a minősítő eljárások átalakítására és a tankötelezettség korhatárának megváltoztatására.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azonban úgy nyilatkozott, hogy bár a pedagógusoknak szándékában áll megegyezni a kormánnyal, a jelenlegi tervezet nem mutat a megállapodás irányába.

A Tanítanék Mozgalom, mely már mintegy 900 szervezetet és 34 000 magánszemélyt képvisel, közleményt adott ki csütörtökön.

A közleményben elhatárolódnak a Köznevelési Kerekasztaltól, amelyet Illegitim Köznevelési Kerekasztalnak neveznek, ugyanis szerintük ez csupán kirakat-egyeztetés, és az oktatáspolitika „háttal ül a magyar társadalomnak”.

Követeléseik továbbra is, hogy a 2011-es köznevelési törvényt tekintsék átmenetinek, javítgatások helyett szakemberekkel alapozzanak meg egy teljesen új köznevelési törvényt, és az oktatásra fordítsák legalább a mindenkori GDP 6%-át.  

A közlemény aláírója Törley Katalin, a  Kölcsey Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, Pilz Olivér, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke és Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2016. február 27. 03:41
Tanítanék! Ha így lenne, nem fejezné be oly sok gyerek az általános iskolát úgy, hogy nem tud olvasni, nem tudja használni a számtani alapműveleteket, nem ismeri a szorzótáblát, nem tud viselkedni. Már nincs 80-100 gyerek egy-egy osztályban, mint valamikor. Úgy gondolják, hogy 16-18 éves korban meg tudják tanítani velük?
kukagyerek
2016. február 26. 16:33
"A kormány által kiadott megállapodás-tervezet szerintük nem a megegyezés irányába tart,.." ------- Megmondtam már az elején, hogy ezek az átverésre, időhúzásra és a kifárasztásra játszanak. Okosan tették a szakszervezetek, hogy nem ültek egy asztalhoz ezzel a hiteltelen, mutyis bandával.
pitypang1125
2016. február 26. 16:22
Ásít‘ és lapoz.
Morgen
2016. február 26. 16:14
"A Tanítanék Mozgalom, mely már mintegy 900 szervezetet és 34 000 magánszemélyt képvisel, közleményt adott ki csütörtökön." Atyaég! Oszt miért nem tanítanak? Orbán nem engedi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!