Orbán: 25 milliárdból fejlődhet Kecskemét

2016. február 09. 12:48

A miniszterelnök kijelentette: a kormány huszonötmilliárd forintot bocsát Kecskemét rendelkezésére. A város ebből az összegből egy gazdaságfejlesztési alapot hozhat létre.

2016. február 09. 12:48

Huszonötmilliárd forintot bocsát Kecskemét rendelkezésére a kormány, hogy a város létrehozhasson egy gazdaságfejlesztési alapot – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, ahol a Modern városok program részeként megállapodást írt alá Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) polgármesterrel. A kormányfő a közös sajtótájékoztatón elmondta azt is: megegyezés született arról, hogy a kecskeméti reptéren épül egy polgári célokat szolgáló kifutópálya, továbbá az ipartelepek folyamatos áramszolgáltatásának biztosítása érdekében fejlesztik a hálózatot.

A kabinet és Kecskemét megállapodott a város körüli körgyűrű teljes megépítéséről és az 52-es bekötőút négysávossá bővítéséről is. Emellett létrejöhet egy egyetemi ipari kutatóközpont a megyeszékhelyen. Felújítják továbbá a vasúti főpályaudvart, és tervben van a kecskeméti elővárosi vasútrendszer kialakítása is – ismertette Orbán Viktor, aki a megállapodásról tájékoztatva beszámolt a Kodály Intézet fejlesztéséről, új iskolaépület építéséről és a kecskeméti Városháza felújításáról is.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimi12
2016. február 09. 20:08
Basszátok meg. 2010-től folyamatosan fejlődik az ország. Csökkent a munkanélküliség, nőt az életszínvonal, stb. Ez nem elég nektek? 2-szer jobban éltek mint 10-ben.
adam
2016. február 09. 19:43
Jobbik
Ígymegyez
2016. február 09. 18:41
Azért én környékbeliként örülök ennek egy kicsit. De valóban, sokkal jobban rászoruló városaink is vannak. Ráadásul Kmét az elmúlt 26 évben azon kevés nagyvárosok közé tartozott, amelynek, ha csak kicsit is, de nőtt a lakossága. Ez is mutatja, hogy gazdaságilag nem pangott úgy, mint pl. Szeged, Békéscsaba, vagy Miskolc. Ennek ellenére, ha most bemegyek Szegedre sokkal inkább látom a "fejlődést", mint Kecsón.
Tintamin
2016. február 09. 17:47
Tovabba legalabb 13milliard kozpenzbol itt epul Matolcsy alegyeteme. Ja, abban a szarnyban, amit elvettek a korhaztol..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!