Nincs megegyezés a pedagógusok sztrájkbizottságának 25 pontjáról

2016. február 23. 15:34

Nem a megegyezés irányába mutat a pedagógusok sztrájkbizottságának 25 pontos követelésére adott minisztériumi megállapodás-tervezet Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint. A követelések csaknem felére nem érkezett válasz, a többi teljesítésére is nagyon távoli időpontokat adtak meg.

2016. február 23. 15:34

A pedagógusok sztrájkbizottságának határozott szándéka a megegyezés a kormánnyal, ugyanakkor a 25 pontos követelésükre adott minisztériumi megállapodás-tervezet egyelőre „nem ebbe az irányba mutat” - közölte Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke kedden az MTI-vel.

Az érdekvédő kifejtette: tárgyalási és megállapodási pozícióban a kormánnyal a pedagógusok sztrájkbizottsága van, az általuk megfogalmazott 25 pont felöleli a köznevelés problémáit, mögé szakmai és civil szervezetek, valamint a Tanítanék mozgalom által képviselt 750 intézmény is felsorakozott.

Hozzátette: a sztrájkbizottság elindította a sztrájkkészültség felmérését, azonban még szó nincs arról, hogy meg is hirdette volna a munkabeszüntetést. A sztrájkbizottság határozott szándéka, hogy megállapodjon a kormánnyal a 25 pontos követelésükről, de a szaktárca által pénteken hozzájuk eljuttatott megállapodás-tervezet „nem ebbe az irányba mutat”. A szakszervezeti vezető közlése szerint a 25 pont közel felére nem reagáltak, és a másik fele sem konkrét irányokat tartalmaz, s igen távoli időpontokat jelöltek meg.

Jelezte: ezen a héten a 25 pontos követelésüket szintén megállapodás-tervezetbe öntik, ehhez a megyei szervezetektől bekérték a javaslatokat és egyeztetnek a sztrájkbizottság másik két szakszervezetével is. 

Megjegyezte: a PSZ a köznevelési kerekasztal munkájában továbbra sem vesz részt, a sztrájkbizottság keretei között kívánnak tárgyalni. A kerekasztal munkacsoportjai szerinte a 25 pont kidolgozását segítik, de döntést nem hoznak, az irányt pedig „megszabják számukra”.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2016. február 23. 20:23
Gallóné, te Istenátka te. A kormány nagyon türelmes, én már mondanám, sztrájkoljatok. Majd a nyáron bepótoljátok. Mindjárt alig lenne mellettetek kiálló szülők. nem firtatom a kommunista múltadat, hogy egyáltalán milyen tanár vagy -esetleg a foximaxi csak, mert azzal minden állás betölthető volt. De, hogy nem tanárnak való vagy, az tény. Érettségi elött, oktatási év közepén szórakozni és követelni, hogy azonnal mindent. Majd szeptembertől lehet változás, ami szükséges esetleg. Jó nyarunk lesz, a kereskedelmi dolgozók vasár melózni, gallónéelvtárné meg a diákjaival tanulni. A követelésed nagy része semmi más, mint béremeléskövetelés, undorító még az is, hogy állítólag azt nem magatoknak, hanem az asszisztenseknek követelitek. Csak ezt sehol nem olvasni.
Korrupt Kornél
2016. február 23. 20:02
mi az a demokrácia? Ez hogyan nyilvánul meg a Pedagógusok demokratikus szervezetében? Rosszmájúság?
antioxi
2016. február 23. 17:56
Nem kell megegyezés a nevetséges "kockásokkal"! Szervezzenek sztrájkot ami kudarcos lesz. A magyar pedagógus társadalomnak (az iskoláknak) csak kb 1/3-a sztrájkolna ha egyáltalán, de inkább kevesebben. Sztrájkoljanak csak ha tudnak és derüljön ki mekkora a támogatottságuk.
csuka
2016. február 23. 16:50
"Nem a megegyezés irányába mutat a pedagógusok sztrájkbizottságának 25 pontos követelésére adott minisztériumi megállapodás-tervezet ::" - Semmi probléma, majd a Kubatov verőlegények megoldják a kérdést. Aztán jöhet FIDESZ/DSZ-es, dunaújvárosi betonozási szakember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!