Három évre kizárták Simicska cégét a közbeszerzési pályázatokból

2016. február 25. 19:14

A Fővárosi Törvényszék megerősítette a Közbeszerzési Döntőbizottság és a Közbeszerzési Hatóság korábbi döntését, így a Közgép Zrt. három évig nem indulhat közbeszerzési pályázatokon. A Közgép tavaly év végén megnyerte a kizárás miatt indított pert, de a Fővárosi Törvényszék megváltoztatta az ítéletet, mely jogerőre emelkedett.

2016. február 25. 19:14

Megerősítette a Fővárosi Törvényszék a Közbeszerzési Döntőbizottság és a Közbeszerzési Hatóság korábbi döntését, így Simicska Lajos cége három évig nem indulhat közbeszerzési pályázaton.

A döntés előzménye, hogy a Közgép Zrt. indult a Győr-Gönyű kikötő fejlesztésére kiírt pályázaton. Az építkezést – mint tavaly márciusban kiderült – a Közgép vállalta a legalacsonyabb összegért, 6,7 milliárd forintért. A pályázók között volt az  A-Híd, Swietelsky és Mészáros és Mészáros Kft. alkotta konzorcium, a Strabag, illetve a Duna Aszfalt Kft. A vetélytársak azonban megtámadták a Közgép pályázatát.

Mint az a Közbeszerzési Hatóság közleményében felidézte: az ajánlatkérő Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság hamis adatszolgáltatáson érte a céget, ezért azt három évre kizárták a közbeszerzési területekről.

A cég a bírósághoz fordult, kérte a végrehajtás felfüggesztését. Az elsőfokú bíróság helyt adott a kérelemnek, de a Közbeszerzési Döntőbizottság jogsértőnek ítélte a döntést, ezért fellebbezett. A Fővárosi Törvényszék igazat adott a testületnek.Az ítélet jogerős, a Közbeszerzési Döntőbizottság elutasító határozatát nem lehet végrehajtásában felfüggeszteni.

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. február 26. 14:15
A lajos legalább csinált valamit, de ez a habony féle társulat csak költi a pénzt meg egyik ökörséget csinálja a másik után.
golder
2016. február 26. 12:55
Soha nem értettem a félmunkát, most Simicskával kapcsolatban. Felépítette a Fideszt anyagilag? Igen. Eltartotta a Fideszt 2002-2010 között? Igen. Miért nem lehet örökre kiiktatni?
Tintamin
2016. február 26. 11:31
Van valami ijesztő abban, hogy ha Orbán Viktor megharagszik valakire, azt a teljes hatósági rendszer képes eltaposni. Persze eleve korrupt mocsárra épült a közgép, de ha holnap a te vagy az én cégemre vet szemet, akkor nekünk annyi. Igazi kommunista tempó.
Hunyadi Mátyás
2016. február 26. 10:41
Nem mintha Simicska-fan lennék, de szerintem egy bejáratott és összeszokott műszaki alkotóközösséget így hátrányba hozni nagyon sokat árt az országnak. Az sem úgy van, hogy egy pillanat alatt a semmiből létrejön egy jó hídépítő vagy vasútépítő vállalkozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!