Újra előkerült a nemzeti italboltok ügye

2016. január 21. 10:30

A Figyelő arról ír, információik szerint újra megfontolják a hazai alkoholpiac újraszabályozását, a nemzeti trafikrendszerhez hasonló módon. A téma már többször felröppent az elmúlt években, de eddig még nem fogtak hozzá a megvalósításnak.

2016. január 21. 10:30

A Figyelő információi szerint, melyekről a Portfolio is beszámolt, újra felmerült a hazai alkoholkereskedelem újraszabályozása. A lap szerint úgy hallani, hogy a dohánypiac után „a szeszesital-kereskedelemben is elérünk arra a pontra, hogy alkoholt csak meghatározott, speciális értékesítései jogosítvánnyal rendelkező árusítóhelyeken lehet majd vásárolni”.

A gazdasági lap szerint a parlament oldalán már szerepel, hogy a kormány tavasszal módosítani kívánja a jövedékiadó-törvényt. A Figyelő arra számít, hogy a trafiktörvényhez hasonló beavatkozások jöhetnek a piacgazdasági folyamatokba a szeszesitalpiacon is.

A „nemzeti italboltok” témája már többször előkerült az elmúlt években, de eddig soha nem valósultak meg az ezzel kapcsolatos híresztelések.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. január 21. 14:39
Nemzeti kuplerájok mikor lesznek? Vagy az az országház?
Tintamin
2016. január 21. 13:36
Na, most hogy vegre kijozanodnak a fideszes agyhalottak, mert az allami italellato miatt nem jon a reggeli feles, hatha felebrednek ezek az istenbarmai:)
Learten
2016. január 21. 12:49
Egyébként tetszik ez a megfogalmazás: "Újra előkerült.." de mikor nem azt olvatam hogy; az egymillió új munkahely teremtése, kicsit kiakasztott. Lassan majd azt is kitalálják hogy a polgári középosztály között hogy osszák szét a paks2-őt vagy el sem tudom képzelni milyen vad ötletek jönnek még.
Mich
2016. január 21. 11:58
Svédországhoz, Norvégiához, Finnországhoz hasonlóan. Ez nehezebb, mint a dohányboltok. Pozitív de kérdéses is. Hogyan jön ez össze a magyar borral és a privát pálinkafőzéssel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!