Örül a felminősítésnek az NGM

2016. január 26. 17:49

A nemzetgazdasági tárca szerint az, hogy a Coface javította Magyarország értékelését, bizonyítja hogy Magyarország jó úton jár, a magyar reformok működnek.

2016. január 26. 17:49

Pozitívan számolt be a magyar gazdaság helyzetéről és kilátásairól legfrissebb elemzésében Európa egyik legjelentősebb exporthitel-biztosítója, a francia Coface, a cég saját besorolási módszertana alapján javította Magyarország értékelését – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel, kedden. A közleményben rámutatnak: a Coface a vizsgált országok közül egyedüliként Magyarország minősítésén javított. Kiemelték: a magyar gazdaságban 2013-ban megindult az elmozdulás egy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb növekedési szerkezet irányába, az azóta rendelkezésre álló adatok igazolják, hogy ez a pozitív trend tartóssá vált. Így Magyarország jó úton jár, hiszen a gazdasági növekedés szerkezete stabil és hosszú távon is fenntartható lett. 

A magyar reformok működnek, az államadósság folyamatosan csökken, a költségvetési hiány tartósan 3 százalék alatt van és mérsékelt az inflációs környezet – áll a tárca közleményében. A gazdasági minisztérium emlékeztet arra: a magyar gazdaság eredményeit számos nemzetközi pénzügyi intézmény, elemzőház és hitelminősítő ismerte el az elmúlt időszakban. A három nagy nemzetközi hitelminősítő tavasztól kezdi el értékelni a magyar szuverén államadósságot, először március 4-én a Moody's Investors Service változtathatja meg a jelenleg érvényben lévő, felminősítésre utaló pozitív kilátású besorolását - olvasható az NGM közleményében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!