Andy Vajna: Büszkék vagyunk a Saul fiára

2016. január 11. 12:53

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt – reagált Andy Vajna hétfőn a hírre, hogy a Saul fia Golden Globe-díjat nyert. A filmszakmai kormánybiztos külön kifejezte örömét, hogy a sikerhez a Filmalap is hozzájárulhatott.

2016. január 11. 12:53

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt – reagált Andy Vajna hétfőn a hírre, hogy a Saul fia első magyar filmként Golden Globe-díjat nyert.

A filmszakmai kormánybiztos közleményben gratulált a rendezőnek és csapatának a sikerhez. „Különleges megtiszteltetés, hogy a Saul fia az első magyar film, amelyik megnyerte a nagy presztízsű Golden Globe-ot. Örülünk, hogy a sikerhez a Filmalap anyagi és szakmai támogatása is hozzájárulhatott” – fogalmazott Andy Vajna. A Magyar Nemzeti Filmalap 321,6 millió forinttal segítette a film elkészítését. 

„Tudom, milyen az a pillanat, amikor bemondják a filmedet és kimész a színpadra, ez a pillanat örökre megmarad” – idézte fel a kormánybiztos azt az élményét, amikor 1997-ben átvette a legjobb filmért járó Arany Glóbuszt az Evita producereként.

A Saul fia a 73. Golden Globe gálán nyerte el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat, melyet az Oscar előszobájának is tartanak. A film jelenleg nyolc másik alkotással van versenyben az Oscar-jelölésért. A tényleges öt jelöltet január 14-én választják majd ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!