Népszabadság: Pintér nem szereti, csődbe mehet a vagyonvédelmi kamara

2015. december 14. 13:18

Csődbe mehet a vagyonvédelmi szakmai kamara, mivel az utóbbi időben növekedtek a kötelezően ellátandó állami feladatai, ám csökken a tagdíjbevétele, mióta eltörölték a kötelező tagságot – írja a Népszabadság. Német Ferenc elnök szerint a kiépített országos infrastruktúra működtetéséhez nem kaptak állami forrást. A lap úgy tudja: Pintér Sándor belügyminiszter nem kedveli a kamarát.

2015. december 14. 13:18

A kötelező tagság eltörlése óta csökkenő tagdíjbevételek és az elvégzett, de ki nem fizetett állami feladatok lassan csődbe viszik a vagyonvédelmi kamarát – olvasható a szombati Népszabadságban. 

Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke a lapnak azt mondta, miután 2012-től Brüsszel nyomására megszűnt a kötelező kamarai tagság, a tagdíjbevétel több mint egyharmadával csökkent. Eközben sorra kapták a kötelező állami feladatokat, mint például a vagyonőrökkel, magánnyomozókkal szembeni panaszok kivizsgálása, amihez országos infrastruktúrát alakítottak ki és működtetnek, ezekhez azonban nem kaptak állami forrást. 

Német Ferenc a Népszabadságnak megerősítette: központi irodájukat márciusig elvileg fenn tudják tartani, de a végkielégítésekre akkor már nem marad pénz. A tagság egyharmadával csökkent, mióta Brüsszel nyomására megszűnt a kötelező kamarai tagság.

A kamara elnöke úgy véli, hogy az ország terrorfenyegetettsége és a vagyonvédelmi szakma piacán tartósan meglévő anomáliák törvénymódosítást sürgetnének.

A Népszabadság azt írja: „piaci források szerint Pintér Sándor, aki belügyminisztersége előtt az egyik legnagyobb vagyonvédelmi cég tulajdonosa volt, zsigerből gyűlöli a kamarát, mert a tetemes tagdíjbevételért semmit sem nyújt a cégeknek és az egyéni tagoknak. Valójában ezért nem jut hozzá a kamara az őt megillető forrásokhoz, és ezért söprik le az asztalról évről évre az új vagyonvédelmi törvény tervét”.

Német szerint ez nem igaz, sok javaslatuk volt már a szakterületüket illetően, de azokat nem vették figyelembe.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2015. december 14. 20:26
"sorra kapták a kötelező állami feladatokat, mint például a vagyonőrökkel, magánnyomozókkal szembeni panaszok kivizsgálása" Elég kib.szás, hogy nem csak a kötelező tagdíj behajtásával kell foglalkozni, mi?
abcd
2015. december 14. 17:21
Kedves nikhölgyek és nikurak, először tudni kéne, hogy mi a fene az a kamara, mire találták ki. A kamara az egy vállalkozói lobbi testület, tehát semmi köze az alkalmazotti érdekérvényesítéshez, azt egyébként szakszervezetnek szokás nevezni. A vagyonvédelmi kamara az egy világra szóló hungarikum volt, az éhbér alatt tartott biztonsági őrnek is kötelező volt befizetni a tagdíjat. A vagyonvédelmi kamara, tehát a munkavállalók pénzén - fénykorában évi kb 800 millió Ft bevétellel - fenntartott munkaadói lobbi szervezet volt. A kamara szépen elköltötte ezt a pár forintot, de se nem lobbizott a munkaadónak, se nem érdekképviselt munkavállalót. Szerencsére pár évvel ezelőtt beszüntették ezt a pofátlanságot és legalább már az alkalmazottaknak nem kell támogatniuk a munkaadóikat. A lényeg, a vagyonvédelmi kamara ebben a formában fenntarthatatlan, Pintérnek kivételesen igaza van.
Öreg
2015. december 14. 15:53
Ezt a bagázst én sem szeretem! Az ilyenek tiltották ki a vakvezető kutyát az áruházakból!
Mich
2015. december 14. 15:00
Ebből csak az derül ki, hogy a Népszabadság valahogy benne van ebben a csődben is... és itt is az államtól várják a zsozsót...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!