Ákos-ügy: Minden minisztérium felbontja a mobilinternet-szerződéseit a Magyar Telekomnál

2015. december 17. 14:14

A kormányülést követően jelentette be a kormányszóvivő, hogy a tárcák szerződést bontanak a Magyar Telekommal. Az ok: „A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes (...) elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen.” Kovács Zoltán később pontosított: csak a mobilinternet-szerződésekről van szó.

2015. december 17. 14:14

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal – közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel. Kovács Zoltán az MTI kérdésére elmondta: a kabinet szerdai ülésén foglalkozott a Magyar Telekom azon lépésével, amelyben felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel.

„A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes” – közölte a szóvivő. Úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de „mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen”.

Az első 103 szerződést már felmondták

Ezért a Telekom döntése után a kormány arra utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel meglévő telekomos előfizetői szerződéseiket – tájékoztatott Kovács Zoltán. Hozzátette: van olyan minisztérium, ahol 103 ilyen szerződés felmondását már megindították, egyébként pedig folyik a felmérése, hogy pontosan mennyi szerződés van a tárcáknál és háttérintézményeiknél.

A Magyar Telekom azért bontotta fel szponzorációs szerződését az énekessel, mert – mint közölték – nem tartják összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportjuk hitvallásával és értékrendjével. Előzőleg Kovács Ákos az Echo TV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy mit gondol a nők családon belüli, illetve társadalmi szerepéről.

Frissítés: Kovács Zoltán és az MTI pontosítása szerint a mobilinternet-előfizetéseiket mondják fel a tárcák.

Összesen 897 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. december 18. 12:08
HAHAHA, mamegszolalt az idiota Rogan is:))))) Jaj, de szar lehet agyhalottkent ezekre szavazni.....
Je suis Ákos
2015. december 18. 09:06
451 a nők egy más része gyereket szülne és követelné, hogy a demográfiai egyensúlyra törekvő állam fizesse meg az elmaradt munkabérét, megélhetése fedezésére A cigánytenyésztő orbán, gyurcsány kúrmányok már kifejlesztették ezt a cigány állatfajtát
Je suis Ákos
2015. december 18. 09:05
451 "a nők egy más része gyereket szülne és követelné, hogy a demográfiai egyensúlyra törekvő állam fizesse meg az elmaradt munkabérét, megélhetése fedezésére" Ilyenek már elég sokan vannak Úgy hívják őket hogy mocskos cigányok
Je suis Ákos
2015. december 18. 08:39
Az Alaptörvény XXVIII cikke és az Emberi Jogok Európai Egyezményének 6. cikke megegyezik. Ezért az AB döntése megnyitja újra a lehetőséget arra, hogy a devizahitelesek az Emberi Jogi Európai Bírósághoz forduljanak jogvédelemért. A néhány nappal ezelőtt közzétett nyílt levélünk az Európa Tanács elnökének pedig lehetővé teszi azt, hogy az érveinket ne csak az Emberi Jogok Európai Bírósága, hanem az Európa Tanács vezetői is megismerjék. http://pitee.org/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!