Pintér: Finkelsteint nem világították át, G. Fodor Gábort igen

2015. november 17. 19:45

Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábornak adott írásbeli válaszában elárulta: Arthur Finkelsteint, a Fidesz kampánytanácsadóját nem világította át az Alkotmányvédelmi Hivatal, G. Fodor Gábort azonban igen, még 2013-ban.

2015. november 17. 19:45

Fodor Gábor liberális parlamenti képviselő Pintér Sándornak feltett kérdésében arra volt kíváncsi, vajon átesett-e Arthur Finkelstein Fidesz-kampánytanácsadó nemzetbiztonsági ellenőrzésen, valamint volt-e hasonló G. Fodor Gábor esetében, és ha igen, utóbbi esetében visszavonták-e a minősítését azután, hogy a 888.hu főszerkesztője lett. 

„Arthur Finkelstein részére nemzetbiztonsági tanúsítvány kiállítására nem kerül t sor, nemzetbiztonsági ellenőrzésen nem esett át. G. Fodor Gábor nemzetbiztonsági ellenőrzését az Alkotmányvédelmi Hivatal 2013-ban a hatályos jogi szabályozóknak megfelelően elvégezte. Az ellenőrzés eredményéről a Hivatal a kezdeményezőt és az érintett felet egyaránt tájékoztatta. A nemzetbiztonsági ellenőrzések eredménye az ellenőrzéssel érintett személyes adatának minősül, ezért annak tartalmával kapcsolatban ő maga jogosult tájékoztatást adni” – áll Pintér Sándor írásbeli válaszában.

Hogy visszavonták-e G. Fodor minősítését, nem szerepel Pintér válaszában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. november 17. 21:34
Nagyon rendben van, miért is lenne biztonsági kockázat egy olyan ember, aki meleg létére buzilobbizik:)))) Habonyárpiék meg állami titkokkal dobálóznak a reggeli kávé mellett, de esetükben szintén nincs mit tenni. Kurvajó kis dilettáns, faszfej kormányunk van....
Laibach
2015. november 17. 21:04
Bogár tanár úr rak még mellé egy kis pénzszivattyúzást és remek esszét fog írni háttérhatalomról amelyik a magyar kormányt irányítja.. :)
komondor
2015. november 17. 20:34
Röntgennel kéne őket átvilágíttatni órákig!
*ufó*
2015. november 17. 20:31
Tehát a külföldieknek nem kell átesni nemzetbiztonsági ellenőrzésen, míg a valószínűleg meg magyar származású G. Fodor Gabikát meg át kell világítani. Nos, van még kérdés a "polgár" szót csak kampány célokra használó Fidesz-Kdnp magyar-ellenességével kapcsolatosan ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!