Orbán Gönczről: Köszönjük, amit a hazáért és értünk tett

2015. november 06. 20:58

Göncz Árpádról is megemlékezett Lendván a miniszterelnök, akit Orbán Viktor a nemzet köztársasági elnökének nevezett, és megköszönte mindazt, amit a hazáért tett.

2015. november 06. 20:58

Göncz Árpádról, mindannyiunk elnökéről, a nemzet elnökéről is megemlékezett péntek este Orbán Viktor miniszterelnök a muravidéki Lendván, ahol a magyar önkormányzati közösség létrejöttének 40. évfordulója kapcsán tartottak ünnepséget a magyar és a szlovén kormányfő jelenlétében.

Orbán Viktor azt mondta: Lendvától nem messze esik Csáktornya, ahol egykor Göncz Lajos, az 1848-as szabadságharc honvédszázadosa élt, „akinek a dédunokája, Göncz Árpád, mint e tradíció méltó folytatója, a rendszerváltás utáni Magyarország első megválasztott köztársasági elnöke lett”.

Hozzátette, hogy Göncz Árpádot a muravidéki ünnepséget megelőzően kísérték utolsó útjára, „ma adtuk meg neki a végtisztességet, amely őt, mint mindannyiunk elnökét, vagyis a nemzet köztársasági elnökét különösen is megilleti”. „Köszönjük, amit a hazáért és értünk tett” – fogalmazta meg a kormányfő.

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2015. november 07. 10:37
Még életében kellett volna te idióta!
1120
2015. november 07. 10:36
Korrekt nyilatkozat. Egy haláleset kapcsán nem az ellentétekről kell beszélni. Ez az, amit tud Orbán...és ez az, amit képtelen megérteni Mécs. Pont.
ElQurMinator
2015. november 07. 10:16
Orbán Viktor miniszterelnökként nem tehetett másként, minthogy így megemlékezett a volt köztársasági elnökről. A gyűlölködés az még erőteljesebb megosztáshoz vezet, márpedig neki az az érdeke, hogy minél szélesebb körű nemzeti összetartozást meg tudjon valósítani. Meg nem is lett volna elegáns a mutogatás. Ettől függetlenül mindenki tudja, hogy mi az igazság. És az igazság kit minősít? Hát nem Orbán Viktort, az is biztos.
Csigorin
2015. november 07. 09:19
Ki. Mindent amit csak tett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!