Kétórás beszédben értékelte első évét Janiczak Dávid, Ózd polgármestere

2015. november 09. 23:29

A jobbikos városvezető többek közt a munkahelyteremtésről és a közbiztonságról beszélt, és köszönetet mondott a közmunkásoknak.

2015. november 09. 23:29

November 6-án, pénteken Janiczak Dávid, a Jobbik ózdi polgármestere évértékelő beszédet tartott, amiben a 2014. november 9-i, megismételt önkormányzati választás óta eltelt időszakot értékelte – a kétórás beszéd az N1TV felvételén látható.

„A városvezetésnek először alapoznia kellett. Az építkezés ugyanis nem azzal kezdődik, hogy felhúzzuk a falakat, aztán majd egy-két év múlva nézzük rajta a repedéseket, és félünk, hogy összedől-e a ház, vagy sem. Meg kell alapozni minden egyes lépést. Ennek az alapozásnak a lépéseként ahol szükséges volt, szerkezeti változásokat eszközöltünk. Rendeleteket is kellett alkotnunk, amelyek a rend irányába mozdítják a város működését” - idézte fel a kezdeteket Janiczak, olvasható az Ózd.hu oldalon.

Közfoglalkoztatás, munkahelyteremtés, idegenforgalom

Ózd polgármestere ezt követően kifejtette, hogy igyekeztek egy új politikai kultúrát meghonosítani a városban, amelynek fontos eleme a lakosság rendszeres és folyamatos tájékoztatása. Janiczak Dávid előadása folytatásában témakörökre bontva ismertette a legfontosabb változásokat. Így kitért többek közt az intézmények szerkezeti átalakítására, elmondta, miért volt szükség a Városi Rendészet, a városüzemeltetés és a sportintézmények átszervezésére. Külön fejezetben foglalkozott a rendeletekkel, kiemelve, hogy az országos érdeklődést kiváltó lakásrendelet is a rendteremtést szolgálja, nem pedig a megkülönböztetést, vagy kirekesztést.

A közbiztonságot érintve a bűncselekmények számának csökkenéséről, az intézkedések számának növekedéséről számolt be, és ismertette a hatósági bejárások eredményeit is. A munkahelyteremtésre, annak lehetőségeire és a közfoglalkoztatás szerepére is figyelmet fordított előadásában. A megvalósult fejlesztéseket, illetve az elnyert börtönépítési pályázatot követően felvázolta a jövőbeli célokat is. A polgármester szerint a város fellendítésében a mezőgazdaság és a ráépülő feldolgozóipar mellett az idegenforgalomnak is nagy jelentősége lehet.

Skanzen és extrém park

„Talán csak önmagában a skanzenért sem jönnek el a városba, és talán csak az extrém parkért sem jönnek el a városba. Ha viszont ezeket összeépítjük, és kínálunk egy olyan idegenforgalmi programcsomagot az ide érkezőknek, amelynek köszönhetően napokat tölthetnek el Ózdon aktívan, akkor be tudjuk indítani a turizmust, ami közvetetten rengeteg munkalehetőséget jelent majd” - mondta Janiczak, aki beszéde végén külön is megköszönte a közmunkások munkáját.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tyIer durden
2015. november 10. 09:50
Egy a lényeg: azn ózdiak szeretik. Ránéztem a facebook oldalára, hát az azért nem semmi hogy minden napjáról részletesen beszámol. Azt meg mindenki tudja -már akinek legalább egy csöpp esze van-, hogy egy év alatt csodát tenni nem lehet. Majd az idő igazolja, vagy nem. Mindenesetre szimpatikus srácnak tűnik. Mellesleg egy liberálbolsi mikor mondana ilyen beszédet..
Mindjárt
2015. november 10. 09:46
Ezen rágódtok miközben Orbánék a sok süketelés, plakátozás, kérdőívezés és propagandázás után mégis szedik vissza a migránsokat nyugatról. Már nem hírdetik, hogy AZ EMBEREK DÖNTÖTTEK: AZ ORSZÁGOT MEG KELL VÉDENI. Elárulták hazánkat de nektek az fontos, hogy Ózd polgármestere mennyi ideig beszélt. Ostoba és gyáva népnek nincs hazája. Sok jó magyar hazafi sokat áldozott, sokan az életüket is ezér a hazáért amit ti sehonnai bitang emberek ilyen könnyen oda dobtok a migráns inváziónak.
MZ/X
2015. november 10. 09:00
Hasonlítsuk össze Karácsonnyal és utána ítéljen bárki is...
gwrf
2015. november 10. 08:32
pofázni, ötpercenként fészbúkolni kiválóan tud
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!