Index: Pintér beültetné a titkosszolgálatot a médiába?

2015. november 04. 12:39

A nemzetbiztonsági törvényhez Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott módosító javaslat szerint ezentúl minden lap köteles lenne foglalkoztatni a nemzetbiztonság munkatársait, ha erre felkérés érkezik – írja az Index. A minisztérium szerint még lehetséges módosítás a javaslaton.

2015. november 04. 12:39

Előírná a nemzetbiztonsági törvényben Pintér Sándor belügyminiszter, hogy ha arra felkérés érkezik a szervektől, a médiatermékek kötelesek munkatársnak felvenni a titkosszolgálat embereit - írja az Index.

Pintér múlt héten nyújtott be egy indoklással együtt 34 oldalas módosítócsomagot a rendvédelmi szervek jogviszonyáról. A 38. paragrafus azonban a nemzetbiztonsági törvény módosításáról szól. Ebben az áll, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok milyen szervezetekbe küldhetnek munkatársakat, akikkel a szervezetek kötelesek munkaviszonyt létesíteni.

Pintér azonban az érintett szervezetek között említi a „külön jogszabályban meghatározott infrastruktúra, alkalmazás- és tartalomszolgáltatókat is”. A meglehetősen általános kitétel indoklása szerint a módosítást a hírközlési és postai szolgáltató piac liberalizációja valamint a kormányzati struktúra átalakulása teszi szükségessé. 

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese egy kedden benyújtott módosítójában eltörölné ezt a passzust a javaslatból.

Az Index megkereste a Belügyminisztériumot, amely nem cáfolta, hogy a módosítást így lehet értelmezni. A BM viszont jelezte konkrétumok megnevezése nélkül, hogy „a törvényjavaslathoz kapcsolódóan módosító javaslatok benyújtására kerül sor, melyekről a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság várhatóan jövő heti ülésén fog dönteni”. 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2016. június 27. 19:14
A demokrácia újabb vívmánya... Remélhetőleg idővel a lakóközösségek, iskolai osztályok, munkahelyi kollektívák is kapnak egy-egy hazafit, aki őrködik a helyes viselkedésük felett! Szeretne valaki fogadni, hogy előbb-utóbb lesz valami privát erőszakszervezet is? Már ugye a TEK-en kívül.. Nyilván nem Munkásőrségnek, vagy Önkéntes Rendőrségnek fogják hívni, hanem lesz valami szép nemzeti neve, de a lényeg ugyanaz lesz. Persze kizárólag a haza érdekében.. Megjegyzem az eleve sajátos, hogy a titkosszolgálatokat a belügyminisztérium felügyeli. Meg az is, hogy a titkosszolgálati jogkörökkel (Törvénytelen módon.) felruházott TEK felett nem gyakorol felügyeletet a Nemzetbiztonsági Bizottság. Az már szinte szóra sem érdemes, hogy a belügyminiszter egy közismert bűnöző, aki zsarolással tartja meg a pozícióját a halálos ágyáig. Az egyetlen "ember", akitől az országban még Orbán fél. Gondolom a belügyi tárcához amolyan önvédelemként ragaszkodik mindhalálig. Talán nem szeretne egy rendőrautóban szívelégtelenségben felfordulni, vagy baleset áldozatává válni... Visszatérve a cikkre, arról nem beszélek, hogy ez a civilizált, demokratikus világban elképesztő ötlet. Felesleges. Mint tudjuk a kapitalista, liberális nyugat a pusztulásba rohan, mi meg töretlenül fejlődünk. Volt időnk megtanulni ezt a dumát 40 év alatt, most csak előszedték újra az elvtársak. Közeleg a demokratikus államok pusztulása. Immár 70 éve tudjuk. Eddig ugyan érdeklődés hiányában elmaradt, de majd jövőre... Meg mi is fejlődünk. Talán jövőre. Vagy 2 év múlva.... Orbán barik, tessék tapsolni! Ha majd Pintér kamerát dug a valagatokba, akkor is! Ugyanazt látja majd ott is, amit a fejetekben.
na még ez is
2016. április 14. 19:34
Sztem pár hardcore narancskómában szendergő már készíti az önéletrajzát...
na még ez is
2016. április 14. 19:34
"Az Index megkereste a Belügyminisztériumot, amely nem cáfolta, hogy a módosítást így lehet értelmezni."
tango47
2016. február 09. 12:21
Óh azok a régi KGB-s, III/3-as idők! Megbuggyant ez az ember?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!