Véletlenül mentek Romániába a migránsok – elsírták magukat

2015. szeptember 16. 11:45

A magyar-szerb-román hármashatár közelében tévedésből Romániába területére lépett két afgán migráns, majd miután a román hatóságok elfogták és tájékoztatták őket tévedésükről, azonnal visszakéredzkedtek Szerbiába. A román illetékesek el is indították a visszabocsátási eljárást.

2015. szeptember 16. 11:45

Mihaela Les, a román határrendészet temesvári kirendeltségének a szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a határsértőket a romániai Óbéb (Beba Veche) térségében vették őrizetbe. Azt mondták a határőröknek, hogy Magyarországon át szeretnének Németországba jutni, de eltévedtek, ezért kerültek román területre. A szóvivő szerint a román határőrök megállapították, hogy afgán állampolgárokról van szó.

A két afgán férfi azt kérte, hogy engedjék vissza őket Szerbiába. A román hatóságok a vonatkozó román-szerb egyezmény értelmében el is indították a visszabocsátási eljárást.
Mihaela Les az MTI-nek elmondta, hogy más hasonló eset nem történt az elmúlt 24 órában a hármashatár térségében. Hozzátette, nem ritka, hogy a román határőrök akár magyar vagy szerb határsértőket állítanak meg a térségben, akik tévedésből lépnek román területre. A határrendészet napi tevékenységét összegző közlemények szerint szeptemberben eddig a magyar-román határ hivatalos határátkelőhelyein fogtak el olyan szír és afgán migránsokat, akik gépkocsikba rejtőzködve próbáltak bejutni a schengeni övezetbe.

A Főtér.ro az opiniatimisoarei.ro információi alapján azt írja az esetről: az afgán testvérpár még csak alig néhány lépést tett meg Románia területén, a határőrség máris feltartóztatta őket. Mikor az egyenruhások kérdéseiből rájöttek, Romániába érkeztek, elsírták magukat. 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. szeptember 16. 15:58
Hát még, ha tudnák, hogy "ősi dák földre érkeztek"..., ahol magyarok élnek, 1200-1400 éve. Mert közben a dákokat elrabolták az annunakik...
MZ/X
2015. szeptember 16. 15:46
"Mikor az egyenruhások kérdéseiből rájöttek, Romániába érkeztek, elsírták magukat. " Nos, ezen nem csodálkozom...
Csigorin
2015. szeptember 16. 15:17
"Disszidalt? Oda? Maskor ne engedd el terkep nelkul..." /Hofi/
kaszandra
2015. szeptember 16. 15:07
Hogy nem lehet "véletlenül" észrevenni egy olyan folyót mint a Duna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!