Index: Távozik Répássy Róbert a kormányból

2015. szeptember 25. 12:34

Az Index információi szerint a kormányátalakítás keretében távoznia kell az Igazságügyi Minisztériumból Répássy Róbertnek.

2015. szeptember 25. 12:34

Az Index úgy tudja: távoznia kell Répássy Róbertnek, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának. A portál még nem érte el a politikust.

Répássy Róbert 1998-tól a Fidesz országgyűlési képviselője. 2010 és 2014 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára. 2014-től az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. szeptember 26. 05:36
Nagyon kevés az olyan Fidesz politikus akit becsülök de Répássy kivétel. Rendszeresen követtem a parlamenti közvetítéseket a tv-n de azt a Fidesz beszüntette mert nem akarják, hogy a magyar emberek ládssák milyen szánalmasak a kérdésekre adott válaszaik. Azt tiszteltem Répássyban, hogy még a legkeményebb kritikákra is kimérten, udvariasan, szakmailag és igazi magyar úriemberként válaszolt. Ritka az ilyen. A tipikus Fidesz képviselő, szószóló, kormánytag nem válaszol a kérdésekre hanem támad. Németh Szilárd, Kocsi Máté, Rétvári Bence és hasonlók olyanok mint a veszett kutyák és bármi legyen a kérdés, csak támadni tudnak de a kérdésekre nem válaszolnak. Azt is felháorítónak tartottam, hogy volt olyan barom aki azt írta, hogy Répássy zsidó. Ezek tényleg olyan ostobák, hogy egy ilyen tartású magyar embert zsidónak néznek?
galahad
2015. szeptember 25. 17:31
Csak hogy tanuljatok (komolyan nem értem, hogy számítógéppel kommentelő egyedek miért nem tudják használni az Internetet): Répás nevű helység számos helyen volt ill. van is Magyarországon. Pl. Veszprém m., Nagydém mellett (a török korban elpusztult falu), Gömör vm-ben ma is van (Gömörrépásnak nevezik), Szepes vm. (Alsó- és Felsőrépás), szintén Gömör vm., de ma is Magyarországhoz tartozik egy Répás nevű (mára már elnéptlenedett) település Gömörpéterfalva mellett. Biztos van több is, de nincs kedvem tovább keresgélni. Egyébként abból, hogy egy név egy település nevéből származik, nem következik, hogy nemesi név lenne, mivel egy családnév gyakrabban utal származási helyre, mint birtokra. A nemesi származás egyébként az y-ból sem következik, ez egyszerűen csak egy régies írásmód. Mellesleg több Répássy nevű nemesi család is létezett, itt van pl. Répássy Ferenc cseszneki várnagy 1537-ből (enyingi Török Bálint oklevéltára, http://mek.oszk.hu/02200/02211/html/torokb4.htm), vagy például Répásy Mihály 1848-as honvédtábornok, ideigenes hadügyminiszter: https://goo.gl/kRlxTJ Utóbbi egyébként református volt, úgyhogy nem valószínű, hogy Répássy Róbert rokona lenne, aki római katolikus (és egyébként 1835. körül született ükapja is Répássy nevű és róm.kat. volt). De nem tudom, minek töröm itt magam családfakutatással, amikor bárki megteheti maga is. Az Internet és a tudás hatalom, seggfejek! https://familysearch.org/search
Mr. Black
2015. szeptember 25. 17:31
Úgy érzem,hogy nem sokáig fogja enni a munkanélküliek keserű kenyerét ez a faszi...
mákgubó kettő
2015. szeptember 25. 14:49
Még egy -egyébként unszimpatikus figura- aki hajlandó volt a fideszen kívüli véleményekkel is néha vitatkozni, és még konyított is hozzá.Ki is rúgták.Jönnek a nyalogatók ezerrel...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!