PM: A kormányban semmi emberség nem maradt

2015. augusztus 18. 16:54

A Párbeszéd Magyarországért szerint a kormány tervei a „határvadász századok” létrehozásáról, valamint a Btk. módosításáról akár a genfi egyezményt is sérthetik, amiért Magyarországot újra megbüntethetik. A PM úgy gondolja, hogy Orbánnak inkább közös európai fellépésért kellene lobbiznia a migráció ügyében.

2015. augusztus 18. 16:54

A Párbeszéd Magyarországért szerint a keddi, menekültekkel kapcsolatos bejelentések azt mutatják, hogy a kormányban „semmi emberség sem maradt” – erről a párt szakszóvivője beszélt sajtótájékoztatója után az MTI-nek. Barabás Richárd azt mondta, a tervezett lépések akár a genfi egyezményt is sérthetik.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy „határvadász századok” jönnek létre a rendőrségen belül, a kormány pedig arra kéri a Fidesz és a KDNP frakcióját, hogy kezdeményezze a parlament rendkívüli ülésének összehívását a büntető törvénykönyv (Btk.) illegális bevándorlással kapcsolatos módosítása érdekében. 

A PM-es politikus erre reagálva úgy fogalmazott: a bejelentések pótcselekvések, és nem adnak választ azokra a kihívásokra, amelyekkel az országnak szembe kell nézni. Szerinte a tervezett intézkedések szembe mennek olyan nemzetközi egyezményekkel, amelyeket Magyarország is aláírt, ezért „nagyon valószínű, hogy hamarosan Strasbourgban találhatjuk majd magunkat”. Példaként hangsúlyozta, hogy a genfi egyezmény kimondja, a menekülteket nem lehet azért büntetni, mert jogtalanul tartózkodnak egy ország területén.

Ha az országot megbüntetik a kormány lépései miatt, akkor azt a magyar adófizetők fogják kifizetni – emelte ki. Hangot adott annak a véleményének is, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnök valóban az országra nehezedő nyomást szeretné enyhíteni, akkor egy közös európai fellépésért lobbizna.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. augusztus 19. 06:55
Párbeszéd Magyarországért? Párbeszéd?? Csak kinyilatkoztat! Magyarországért? Csak Magyarország ellen! Ja csak pampogó!
áfonya
2015. augusztus 19. 05:19
PM-t rá ültetni a drótra ,kicsipkézett seggel futkosnának ki az euba árulkodni .
áfonya
2015. augusztus 19. 01:49
Az Echo Tv Napi aktuális című műsorának Németh Szilárd fideszes politikus volt a vendége. Téma: Az idei év végére megközelítheti a hatszázmilliárd forintot az az összeg, amelyet a lakosság a rezsicsökkentéssel megspórolhatott. A Fidesz szerint ez is bizonyítja, hogy a magyar reformok működnek, és marad https://www.youtube.com/watch?t=223&v=wZY9K5cGzPQ
Alarik
2015. augusztus 18. 22:16
A PM-izében semmi normalitás nem maradt. Várjátok ti is az ajrópai megoldást, amíg már nem lesz Ajrópa. Idióta, csökött debilek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!