Mobiltelefont kapnak a rabok

2015. augusztus 03. 22:17

Mintegy 42 millió forintért vásárolt 20 ezer mobiltelefont a raboknak a Büntetés-végrehajtási szervezet.

2015. augusztus 03. 22:17

A mobiltelefonokat a rabok csak korlátozottan használhatják majd. 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. augusztus 04. 11:07
És a laptopokkal mi lesz? Meg a nagy-sebességű netes kapcsolattal. Ez már maga a faszizmus!
Fakutya Lázár
2015. augusztus 04. 09:45
Akkor mégis minek a telefon? Ujabb fideszes mutyi!!!!!!! a legnagyobb magyarországi hírközlési multinacionális vállalattal ("Magyar" Telekom - a szerk.), amelynek tulajdonában álló hírportáltól (Origó - a szerk.) korábban sajtóhírek szerint kormányzati nyomásra távolították el a szerkesztőség több tagját. A szerződő fél a Magyar Telekom Nyrt. T-Systems, a szerződéskötés időpontja 2015. április 8-a, a határozott idejű szerződés kezdete 2015. április 16-a volt. Jelezték azt is, hogy „az egyedi felhasználói szerződés határozott időre jön létre, az adott feltöltés felhasználásáig, vagy lejáratáig szól". https://kuruc.info/r/2/146472
Fakutya Lázár
2015. augusztus 04. 09:44
A telefonálás lehetősége azonban csak azoknak adott, akiknek pénzük is van, és azt előre letétbe helyezték. A társadalmi különbségek így tehát a börtönben sem egyenlítődnek ki. A változás pedig csak annyi – mondja Kabódy Csaba –, hogy az elítélteknek ezentúl nem kell sorban állniuk a folyosón, hanem a saját cellájukból telefonálhatnak. Az uniós börtönügyi szabályzatnak eddig is megfelelt a magyarországi gyakorlat, hiszen az csak a rendszeres kapcsolattartás lehetőségét írta elő, tehát a szakértő szerint felesleges volt a törvényalkotóknak erre hivatkozniuk. A két évvel ezelőtti törvényjavaslat egyik verziója ugyanakkor még azzal számolt, hogy a Skype-ot is lehetővé tennék a rabok számára, de a végszavazásnál ezt a módosítást elvetették a képviselők.
Fakutya Lázár
2015. augusztus 04. 09:42
Eddig is tudtak fali készülékről telefonálni Ezután jön a rendelhetnek kurvát is Az esetleg megesett kurva a börtönben szüli meg a gyereket akit kiskorától nevelhetnek bűnözőnek a bentlakók
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!