Az MSZP menesztené a Klik „botrányaiért” felelő vezetőket

2015. augusztus 02. 11:50

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő szerint a Klik létrehozásának legnagyobb vesztesei a gyerekek. A politikus az „ész nélküli átalakítások” mintapéldájának nevezte az évi 500 milliárd forintból működő szervezetet és szóvá tette az intézmények eladósodását.

2015. augusztus 02. 11:50

Az MSZP azt követeli, hogy a kormány nevezze meg és menessze azokat, akik felelősek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) botrányaiért. Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján a Klik létrehozásának legnagyobb veszteseiként hivatkozott a gyerekekre. Szavai szerint folyamatosak a botrányok az iskolaigazgatók, a tankönyvellátás és a gyermekétkeztetés körül.

A politikus az „ész nélküli átalakítások” mintapéldájának nevezte az évi 500 milliárd forintból működő szervezetet és szóvá tette az intézmények eladósodását. Kifejtette, hogy tavaly 20 milliárd forintot csoportosítottak át a gyermekétkeztetés előirányzatából a Klik adósságállományára, s idén is 12 milliárdos hiány van a szervezetnél.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a szervezet nem rendezte 1,5 milliárd forintos Somogy megyei tartozását az E.Onnál és a keleti országrészben is egyre több intézményben kapcsolják ki a szolgáltatók az áramot, az internetet vagy a gázt. Példaként említette, hogy Szabolcs megye 27 településének 34 iskolájában történt ilyen eset, s miközben a kisvárdai körzet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter egyéni országgyűlési körzete, a tárcavezető szerinte nem tesz semmit ezek ellen.

A szocialista képviselő felvetette, hogy ki a felelős ezen esetekét, s meddig „falaz” a kormány a területért felelős államtitkárnak és a Klik vezetőinek. Kijelentette: az MSZP nem mond le a gyermekéhezés problémájának rendezéséről és a továbbiakban is módosító indítványokat nyújt be a parlamentnek ennek érdekében. Jelezte azt is, hogy támogatják civilek népszavazási kezdeményezését annak érdekében, hogy az óvodások és iskolások az év 365 napján ingyenes étkezést kaphassanak.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2015. augusztus 03. 11:30
A szocik ebből a szempontból indifferensek. Azt kellene péklapáttal agyonverni aki azt gondolta, hogy egy ekkora mamutszervezet gazdálkodásában vagy működésében hatékony lehet. És persze ez megint egy tipikus példája a kormány akarnokságának. Elég sokan jelezték előre, hogy ez lesz, de szokás szerint csak áterőltették a dolgot.
Tintamin
2015. augusztus 02. 22:46
Az egészet be kéne szántani! Orbán központosító, az akaratot, eszmét, hűbéruralmi rendszert bevezető ocsmánysága a legnagyobb bűne ennek a maffiabandának. Békemenetelő agyhalottakat gyárt az oktatási rendszerünk:(
Zsolt75
2015. augusztus 02. 15:27
"az óvodások és iskolások az év 365 napján ingyenes étkezést kaphassanak" Be tetszik majd menni főzni szenteste?
Sulammit
2015. augusztus 02. 13:10
Bangóné, te tanulj már meg végre olvasni, mert szégyen amit művelsz olvasás címszó alatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!