A szurkolói kártyával nem rendelkezők jártak jól

2015. augusztus 03. 15:59

Óriási tömeg rohamozta meg hétfőn azt a Bálnában található jegyirodát, amelyben 10 órától személyesen lehet jegyet váltani a magyar-román EB-selejtezőre.

2015. augusztus 03. 15:59
Lándori Tamás

Hétfő délelőtt 10 órától lehet jegyeket vásárolni a Magyarország-Románia EB-selejtezőre. A szurkolói kártyával rendelkezők interneten is vehetnek belépőt, akiknek viszont nincs ilyenjük, kizárólag személyesen, saját részre válthatnak jegyet.

A kapuit pontban 10-kor megnyitó Bálnában található jegyirodához hatalmas tömeg özönlött be, akárcsak az Egyesült Államokban szokásos, „Fekete Péntek” elnevezésű árleszállításokkor. A mozgólépcsőt egy percen belül ki kellett kapcsolni, hogy az újonnan érkezőket ne lökje a fent hering módjára összepréselődő szurkolókra. Rövidesen felhangoztak a jól ismert, Romániát, illetve az MLSZ-t gyalázó rigmusok, és persze a „Ria-ria, Hungária!”. A szurkolók útját álló két biztonsági munkatárs viszont hatékonyan csillapította kedélyeket, és irányította a belépést az ügyféltérbe.

Mindezzel egyidejűleg az online jegyértékesítési rendszer összeomlott a hatalmas terhelés alatt, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a szurkolói kártyával rendelkezők jóval nehezebben jutottak jegyhez. Többek számára az jelentette a megoldást, hogy – miután a webes rendszert nem tudták elérni – az irodánál sorban álló ismerőseiket hívták fel, vásároljanak nekik is belépőt a kártyaszámuk bediktálásával. Kártyások részére ugyanis kártyátlanok is vehetnek jegyet ilyen módon, egy kártyátlan viszont csak személyesen vásárolhat magának.

Az eredetileg tervezett 500 helyett egyébként 1000 jegyet biztosít az MLSZ a szurkolói kártyával nem rendelkezőknek. 

Az MLSZ közösségi oldalán kért elnézést az internetes vásárlóktól: „A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúton kér elnézést a Magyarország-Románia Eb selejtezőre Interneten jegyet vásárolni szándékozó azon szurkolóktól, akik az online rendszert támogató szerver akadozása miatt, jelenleg nem tudnak jegyhez jutni.” Kicsivel később már büszkén jelentették: „14 óráig egészen pontosan 5029 jegy talált gazdára a magyar-román Eb-selejtezőre. Folyamatosan hírt adunk a jegyek fogyásáról itt, a Facebook oldalunkon!

Egyik kommentelőjük arra hívta fel a figyelmet, hogy míg egy fővárosi szurkoló könnyebben dönthet úgy, hogy a működésképtelenné vált webes felület helyett személyesen szerzi be a jegyet, addig a vidékiek számára ez esélytelen.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. augusztus 04. 09:58
Ja, és aki látta, hogy a csávókám függőlegesen tartja videózás közben a telefont, lekeverhetett volna neki egy fülest...
Tintamin
2015. augusztus 04. 09:57
A magyar foci nem érdemli meg a szurkolóit. Mert nem elég, hogy leszarja, de szénné is szopatja őket. Ennyi.
Lorpo
2015. augusztus 03. 20:27
Persze minden zselézett hajú kis köcsög ott lesz szelfizni, aki meg kint volt bukarestbe, nézheti kivetítőn. Buzi mlsz!
StG
2015. augusztus 03. 19:25
Ha viszont vidékről szeretnél - netán többedmagaddal - meccsre menni, akkor megszívtad: Szurkolói kártya nélkül is csak saját magadnak vehetsz jegyet, tehát mindenkit össze kell szervezni, hogy eljusson Bp-re, a két jegyvételi hely valamelyikére. Csináltathattok szurkolói kártyát és szívhattok az online vásárlással, de a kártyát is csak személyesen lehet átvenni. (Igaz, azt néhány helyen lehet vidéken is.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!