Vádat emeltek az érpataki polgármester ellen

2015. július 15. 10:32

Tavaly nyári akasztós performansza, és az ott, valamint későbbi rendezvényeken elhangzott beszédei miatt folytatólagosan elkövetett, közösség elleni uszítás bűntette miatt vádat emelt az ügyészség Orosz Mihály Zoltán ellen.

2015. július 15. 10:32

Folytatólagosan elkövetett, közösség elleni uszítás bűntette miatt vádat emelt Orosz Mihály Zoltán, Érpatak független polgármestere ellen a Nyíregyházi Járási Ügyészség. Zsíros Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint Orosz Mihály Zoltán 2014 nyarán egy ünnepségen a község polgármestereként beszédet mondott az önkormányzat épülete előtt. „A beszéd célja az volt, hogy a hallgatóságban bizonyos csoportokkal szemben félelemérzést, ellenszenvet, gyűlöletet alakítson ki, egyidejűleg az általa hamisan beállított támadással szembeni fellépésre buzdított” – ismertette a főügyész.

Zsíros Zsolt a vádiratot idézve elmondta, a vádlott az önkormányzat alkalmazásában lévő személlyel Izrael vezetőit ábrázoló bábukat akasztatott fel, nyakukba megalázó tartalmú feliratot helyeztetett, valamint megtaposott egy Izrael zászlaját utánzó, de szabadkőműves jelképeket tartalmazó papírlapot. A polgármester a rendezvény utáni hagyományőrző megemlékezésen is gyűlöletkeltésre alkalmas beszédet tartott. Mindkét eseményről felvételt készíttetett és felrakatta az internetre. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint a sérelmes internetes adattartalmak végleges hozzáférhetetlenné tételét indítványozta.

Fotó: Móricz Csaba

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakonyibetyar
2015. július 15. 21:01
"Mindent elmond rólunk, hogy ez az ember pozícióban van, és létezik olyan, aki szalonképesnek tartja." Nyilván valamelyik magyar- és kereszténygyűlölő, cionbolsi, liberálbal településvezetőre gondoltál a SOK KÖZÜL. Akiket te meg a haverjaid nagyon szalonképesnek tartanak. Az érpataki figura nem csinált mást, mint hogy megtaposott egy mesterségesen létrehozott fasiszta állam önkényuralmi jelképpel ellátott zászlójának másolatát.
kuc-kuc
2015. július 15. 18:54
Nem vádat kellene emelni az érpataki polgármester ellen hanem kötelet neki!!!!
Mindjárt
2015. július 15. 18:35
Nagyon nem helyes amikor egy magyarúl beszélő zsidó meghurcol egy magyar embert mert az megsértette igazi hazáját, terrorista, gyerekgyilkos náci izraelt.
pimepime
2015. július 15. 15:42
Az ügyészég már nem tudot tovább várni, hogy az uszított tömeg a bűn útjára lépjen végre...Különben is kell a kompenzáció a Kovács Béla blama miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!