Piaccá minősítettek két CBA-t – nyitva lehetnek vasárnap

2015. július 02. 21:48

Igény volt a vasárnapi nyitva tartásra – ezzel indokolta a változást az egyik alkalmazott. A CBA elnöke közben a vasárnapi zárva tartás mellett érvelt.

2015. július 02. 21:48

Bár a közvélemény-kutatások szerint a vasárnapi zárva tartás már a kezdetekkor sem volt népszerű, és bevezetése óta egyre kevésbé az, a KDNP szerint egyértelműen jó a szabályozás. Ugyanígy vélekedik Baldauf László, a CBA elnöke, aki a Heti Válasznak adott interjújában azzal érvelt, hogy a vasárnapi munka tönkreteszi a családokat.

Egy balatonfenyvesi és egy balatonakali CBA üzlet mégis kinyit vasárnap, ugyanis a helyi jegyzők a tulajdonosok kérelemre piaccá minősítették őket. A fenyvesi üzlet egyik dolgozója azzal indokolta a lépést, hogy „igény volt a vasárnapi nyitva tartásra”.

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. július 03. 20:43
Természetes, és érthető törekvés, hogy egy hülye rendelet kijátszására megkeresik a kiskapukat.
Viz Elek
2015. július 03. 15:37
Màr várom a törvényt amely kimondja,hogy a fidesz tagkönyvél lehet kedvezményesén vásárolni úgy mint a spar vásárló kártyával és vasárnap csak a fidesz tagkônyvel/klubkártyával rendelkezőket kötelező kiszolgálni.
pemete jakab
2015. július 03. 14:07
"Piaccá minősítettek két CBA-t – nyitva lehetnek vasárnap" Ha ezentúl a gömböt kockának nevezzük, attól az még nem az. Legfeljebb a kockafejűeknek.
2015. július 03. 11:40
Mindezekkel kapcsolatban a véleményem a következő: 1., Noha nem voltam egy vasárnapi bevásárló, ezek ellenére nem tartottam helyesnek a vasárnapi boltbezárások ilyen módon történő érvényesítését. 2., A vasárnapi nyitva tartás mára már tekinthető volt egyfajta hagyománynak, megengedve persze,hogy vannak rossz hagyományok is. Ugyanakkor az is tény, hogy egy hagyomány meggyökeresedéséhez sok idő kell, amelyből logikusan következik, hogy egy rossz hagyomány "kivezetése" szintén időigényes. Ha a hatalom okos és bölcs, akkor mindenképpen biztosítja a változtatáshoz szükséges időt, feltéve, hogy nem a kivagyiság az egyetlen normatívája. 3., Ha a törvényhozásban nem az ülésnap/elfogadott törvény darabszáma a cél, akkor árnyaltabban is elő lehetett volna készíteni a törvényeket, például annak a megfogalmazásával, hogy kiemelt üdülő körzetekben a vasárnapi nyitva tartás a nyári szezonban lehetséges. (Ha a politikusok is a földön járnának, és ismernék a kizsigerelt magyar lakosság tényleges anyagi helyzetét, akkor nem mondanának olyan baromságokat, az éttermek nyitva vannak, és fogyasszanak ott a családok.) 4., Természetesen igaz, hogy Ausztriában, Németországban is zárva tartanak a boltok, de ezen országok helyzete más területen sem összehasonlítható. 4., Népszavazás esetén mindamellett nem támogatnám a teljes körű nyitva tartás visszaállítását, hiszen a zárva tartás mellett is igen komoly érvek szólnak, ugyanakkor a könyvtárak vasárnap délelőtti nyitva tartását lehetővé tenném.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!