Hat és fél milliárd forintot csoportosít át a kormány a kerítésre

2015. július 07. 20:01

6,56 milliárd forintot csoportosított át a magyar kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a szerb határra tervezett határzár felépítésére – derül ki a Magyar Közlöny keddi számából.

2015. július 07. 20:01

Mintegy 6,6 milliárd forintot csoportosít át az állam a határzár létrehozására – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, keddi számában. A közlönyben megjelent kormányhatározatban úgy fogalmaznak, hogy a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár fizikai létrehozása érdekében a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból csoportosítanak át pontosan 6,56 milliárd forintot. 

Az összeget a büntetés-végrehajtási szervezetnél felmerülő költségek finanszírozására csoportosítják át. Az összeggel 2016 március 31-ig kell elszámolnia a belügyminiszternek. 

Az Országgyűlés hétfői ülésén módosította az államhatárról szóló törvényt a határzárral kapcsolatban, közérdekű használati jogot adva a magyar államnak a schengeni külső határokon a határvonaltól számított tízméteres sávon belül.

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. július 08. 09:29
Vajon melyik harmadosztályú focicsapatnak nem lesz milliárdos pályája? Cegléd-Kisvárda-Kozármisleny?????... Neeem, az oktatásból és az egészségügyből lesz rá pénz.... Nyugatra is kellene, nehogy az épeszű magyar megszökjön....
Heineken bojkott
2015. július 08. 08:10
Ezek nem bevándorlók és nem is menekültek ... nézzd meg őket ...ezek katonák!...ezek mind életerős fiatal férfiak félelmetesek. Már csak egy titkos fegyverszállítmány kell hogy előkerüljön https://www.facebook.com/laszlo.toroczkai/photos/pcb.441015069413125/441013676079931/?type=1
Heineken bojkott
2015. július 08. 08:01
A kormánynak nagyon sürgősen komoly létszámú fegyverest kell a teljes déli határvonalra telepítenie. Itt már nincs helye politikai ellentétek mentén egymás ellen érvelni. Összefogás kell, teljes nemzetre kiterjedő összefogás. Ez nem politikai érdek, ez a haza védelme. Ha kell válságstábot kell felállítani, akik két napon belül eldöntik a további teendőket, de nincs idő beszélgetni, tárgyalgatni, időt húzni. A beáramló idegeneket pedig fegyverrel kell visszafordítani. Teljesen lényegtelen, hogy ez mit takar. Lesznek e áldozatok vagy nem, és kik lesznek azok. Ez honvédelmi kérdés, az pedig katonai kérdés. A haza védelme nem tűr liberális hozzáállást, sem engedményeket, alkudozást. Egyet követel meg, a határ vonalat senki, semmilyen körülmények között nem lépheti át. Az itt lévőket pedig azonnal ki kell toloncolni. Ha Brüsszel akarja, tartsa meg őket, az az ő dolguk. De nem itt. Ez a mi hazánk, és nem tűrjük, hogy brüsszeli idióták döntsenek afelől, hogy mit akarunk mi magyarok.
Heineken bojkott
2015. július 08. 08:01
Őseink több mint ezer éve védik ezt a földet. Ha ők nem lettek volna, nem áldozzák életüket ezért a hazáért, mi sem lehetnénk itt. Elődeink azonban elkövettek egy hatalmas hibát. Elvesztették hazánk kétharmadát. Az sem kezdődött másként, mint idegen népek beáramlásával, és elszaporodásával. Elkövetjük újra és újra ugyan azt a hibát, vagy tanulunk elődeink sorsából? Ezen csak az nem aggódik, aki nem magyar. Akit ez a kérdés nem aggaszt, aki a beáramlás mellett foglal állást hazaárulást követ el. Ez történelmi tapasztalat, és őket ezért felelősségre kell vonni. Felvállaljuk mi mostani magyarok annak a terhét, hogy elveszítsük a maradék hazát? Képesek leszünk ezt a terhet viselni, és gyerekeink szemébe nézni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!