A kormány több pénzt lát a zsebünkben

2015. július 24. 09:33

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár szerint minden jel arra mutat, hogy az embereknek több pénzük van, így többet is költenek.

2015. július 24. 09:33

A statisztikai jelentések, az online kassza adatai és a megnövekedett fogyasztói bizalom is arra mutat, hogy a magyar háztartásoknak több pénzük van – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára péntek reggel az M1-en. Glattfelder Béla kifejtette: az online kassza adatai alapján a vasárnapi pihenőnap bevezetése után következő időszak kiskereskedelmi forgalmának értéke 14 százalékkal bővült a bevezetés előtti 9 hét forgalmához képest.

Az államtitkár szerint a növekedésen nincs mit csodálkozni, minden jel arra mutat, hogy az embereknek több pénzük van, részben a devizahitelek kivezetése és így a törlesztőrészletek csökkenése következtében, valamint többet keresnek, jelentős a gazdasági növekedés, nőtt a munkahelyek száma, és pozitívan tekintenek a jövőre, ami megjelenik a kiskereskedelmi adatokban is. Hozzátette: több áru eladásához több munkaerőre van szükség, így bővült a kiskereskedelemben a foglalkoztatottak száma, az idén májusban mintegy 3200-zal többen dolgoznak a szektorban, mint egy évvel ezelőtt.

A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene idén májusban a nyers adat szerint 4,4, a naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. július 24. 16:31
Én az államtitkárok stb. (holdudvar) zsebében látok több pénzt...Ezek szerint én nem számítok embernek a kedves Béla szerint. :D
Csigorin
2015. július 24. 16:14
Penz marpedig elsosorban (sot kizarolag) abbol lesz, amit el tudunk adni, megpedig kulfoldre. Ez ugye egyreszt a munkaeronk (az aljas kizsakmanyolo multinak pfejj) - ezt megvan milyen aron veszi meg, kerhetunk erte tobbet, de akkor kevesebbet vesznek. Masreszt lehetne nyersanyag, elelmiszer. Ezekkel az a gond, hogy alapvetoen nem hoz tul sok penzt, ahhoz kepest amibe a befektetett munka kerult, sot, primer szektor sokszor meg veszteseges is, szekunder szekor eseten se a nyersanyagbol hanem sokkal inkabb a kesztermekbol jon a penz (tanultuk ugye foldrajzbol), de ahhoz kene egy eros ipar, az meg nincs. Harmadreszt lehetnenek szolgaltatasok, erre kene rafekudni teljes gozzel. Fogaszati/egeszsegugyi turizmus mar most is komoly, mert toredeke a nyugati araknak. A nyugdijas turizmust is erdemes lenne fejleszteni, mivel ugyanugy ahogy a munkaero megy nyugatra a magasabb berek miatt johetnenek a nyugdijasok (magasabb nyugdijjal) nyugatrol mivel olcsobban es jobban tudnanak nalunk elni. Termeszetesen megfelelo szinvonalu szolgaltatassal kene varni oket, ez igen sok lehetoseget rejtene magaban, csak ki kell aknazni, hiszen ok nyugatrol kapjak a nyugdijat, de nalunk koltenek el, tiszta haszon. Ezenkivul meg kell vizsgalni miben jok a magyarok, es azt a szolgaltatast allamilag jo erosen megtamogatni, hogy magas berekkel sokat allitsunk elo belole, amit aztan el lehet adni nyugatra. Kezdetnek kb ennek kene nekiallni, de amig ez nincs felepitve, addig a faek egyszerusegu emejjunkbert programmal sehova se jutunk...
majszter
2015. július 24. 11:50
Mészáros Lőrinc, Andy Vajna Lázár, Rogán Szíjjártó, az Orbán család és még lehetne sorolni rontják az átlagot, mert Nekik - náhány tízezer fidesz közeli mameluknak - van sokkal több a zsebükben, közel tízmillió magyarnak meg kevesebb. Lehet, hogy az összeg 2014 óta nőtt, de az eloszlással egyre komolyabb bajok vannak. Vagy ezeknek a fideszes " nem szenteknek" hajlik maguk felé a keze?
Drágha Márió
2015. július 24. 10:52
Nekem is több pénz van a zsebemben,öttalálatom volt-a skandináv lottón...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!