A vámosszabadi menekülttábort is támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet

2015. július 15. 12:28

Több mint 3 millió forint értékben adtak át tartós élelmiszereket és gyermekruházatot a Győr közelében működő tábornak az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai. A segélyszervezet jövő héttől a pszichoszociális segítségnyújtásba is bekapcsolódik, rendszeres gyermekfoglalkozásokat hirdet a gyermekeknek.

2015. július 15. 12:28

Az Ökumenikus Segélyszervezet hárommillió forint értékben támogatja a vámosszabadi befogadóállomást. A karitatív szervezet szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a nagyfai befogadóállomásnak juttatott egymillió forint értékű támogatás után a Vámosszabadiban található menekülttábort is támogatják. 

 A Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója által jegyzett közleményben kiemelték: munkatársaik több mint 3 millió forint értékben adtak át tartós élelmiszereket és gyermekruházatot a Győr közelében működő tábornak. A segélyszervezet jövő héttől a pszichoszociális segítségnyújtásba is bekapcsolódik, rendszeres gyermekfoglalkozásokat hirdet a gyermekeknek. Hozzátették: az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalának hívásával 250 forinttal bárki támogathatja a migráns családok, különösen a gyermekek segítését, a segelyszervezet.hu weboldalon pedig online lehet adományozni.  

A segélyszervezet folyamatosan egyeztet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal a szükségletekről, illetve részt vesz a Karitatív Tanács által biztosított koordinációban a többi karitatív szervezettel – írták.    

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága pénteken kérte a Karitatív Tanács tagjainak együttműködését a Magyarországra érkező bevándorlók humanitárius megsegítéséért.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2015. július 15. 13:54
miért került a menekülttábor Északnyugat-Magyarországra Délkelet-Magyarországról ahol bejönnek a menekültek? miért utaztatják keresztül az országon azóta is a trópusi betegségekre kockázatos menekülteket? a 3,5 milliárd EU menekültügyi támogatást miért kamukérdőívekre és kamuplakátokra költötték? hogy alapítványok, segélyszervezetek a magyar szegényeket támogathassák helyette?
áfonya
2015. július 15. 13:01
Végre a védenceik a szocibolsi légvárat lerombolják,idegen cigánytörzsből hozzánk betolakodók leamortizálják . MSZP székházból bevándorlási központ http://pestisracok.hu/mszp-szekhazbol-bevandorlasi-kozpont/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!