MSZP: A kétsebességes Európa gondolatáról szólhat a PES-kongresszus

2015. június 08. 13:46

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke szerint a kétsebességes Európa gondolata uralja majd az Európai Szocialisták Pártjának hétvégi tisztújító kongresszusát, amelyet Budapesten rendeznek meg. A politikus szerint belpolitikai jelentőséggel is bír, hogy hazánk lesz a kongresszus helyszíne.

2015. június 08. 13:46

Az MSZP alelnöke szerint az európai egyesült államok, illetve a kétsebességes Európa gondolata uralja majd az Európai Szocialisták Pártjának hétvégi budapesti kongresszusát.

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő hétfőn Budapesten egy háttérbeszélgetésen a vita elindulását Emmanuel Macron francia és Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter múlt heti, az Európai Unió jövőjével kapcsolatos, a The Guardianben megjelent cikkével indokolta. A két politikus a többi között arról írt, hogy az EU „túléléséhez” az euróövezeti országoknak tovább kell integrálódniuk és közös kincstárat kell létrehozniuk.

Ujhelyi szerint a mintegy nyolcszáz kongresszusi küldött egy belső vitát kezdhet el erről a kérdésről. A szocialista politikus azt mondta, nem hagyhatják, hogy Magyarország kimaradjon az egységesülő Európából. „Magyarország nem lehet Európa ellenzékében” – fogalmazott. Ha Németország és Franciaország komolyan gondolja a leírtakat, akkor ki kell nyitnia azoknak is a kaput, akik fejlettségben gyengébbek, de csatlakozni akarnak a szorosabb integrációhoz – tette hozzá.

A terítékre kerülő szakpolitikai témák közül a fiatalok munkanélküliségét emelte ki. Emlékeztetett arra, hogy Európában 5,5 millió 25 év alatti fiatal munkanélküli. Az EP-képviselő szerint eddig igen gyenge megoldások születtek a probléma kezelésére, ezért az európai baloldal szeretne határozottabb lépéseket elérni az Európai Bizottságtól ebben a kérdésben. 

A kongresszuson felmerülő magyar belpolitikai témákat firtató kérdésre Ujhelyi István úgy válaszolt, az önmagában belpolitikai jelentőségű, hogy Magyarországon rendezik a kongresszust. Utalt arra, hogy a konferencia egy nappal azután az EP-szavazás után indul, amelyen a Magyarországgal kapcsolatos határozatról döntenek.

Az Európai Szocialisták Pártja június 12-én és 13-án tartja tisztújító kongresszusát Budapesten. A kongresszust számos egyéb rendezvény kíséri, csütörtökön a nőtagozat tisztújításával kezdődnek a rendezvények.
 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2015. június 08. 17:06
Elnézem ezt a jobbágyivadékot itt a képen. Ez a tahó mondta a minap, hogy Magyarország egy populista ugri-bugri kis ország. Na most végiggondoltam. Ez a faszfej már 1990-ben sem fért a bőrébe. Szerintem pedig 15 éves koráig még azt sem tudta mi az angol WC. Kiszabadult a hodály mellől, körülnézett a világban és azt sem tudta hova nézzen. A falban van egy csap, el kell fordítani és folyik a víz, a falon egy kapcsoló és világít valami. Most pedig kikerült Brüsszelbe, egy rakás pénzt keres, annyit, amennyit a családja száz évre visszamenőleg sem látott és most hirtelen egy populista, ugri-bugri ország lett neki Magyarország. Ennek a nyikhajnak még egyetlen tisztességes, hazafiúi szavát sem hallottam. Hogy ezek mennyi tetű alakkal vannak ellátva! És most ez az MSZP alelnöke.
Forsz
2015. június 08. 16:53
Arra vagyok kíváncsi, lesz-e tiltakozó tüntetés a kongresszus helyszínén. Lesznek-e táblák, molinók? Mert azért az mégsem járja, hogy idehozzátok Európa politikai szemetét és ezt Budapest népe csendben tűri. Ha a németek tiltakoztak a G7-ek ellen, akkor nekünk is tiltakozni kell a magyar ellenes európai szocialista csürhe tendenciózus ittléte ellen. Amit a hazai kollaboránsaikkal hazánk ellen véghezvittek az EU parlamentben, megérdemelnek néhány záptojást, paradicsomot. Netán sallert és kokit. Kivétel nélkül nem kívánatos személyek.
2015. június 08. 16:27
Nekem jobban tetszett volna, ha a kongresszus színhelye Bukarest lett volna. Ez a vörös klón is közelebb érezhette volna magát Szibériához!
justiceforhungary
2015. június 08. 16:10
a magyar nép szégyene hogy ilyen alávalók képviselik az országunkat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!