Ismét elmarasztalta a MÚOSZ a közmédia Híradóját

2015. június 14. 11:47

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága állásfoglalásában elmarasztalta a közmédia Híradóját egy bevándorlással kapcsolatos riport miatt. „A Híradó riportjai többször tartalmaztak már szakmailag nem kellő gondossággal és hitelességgel leadott információkat – figyelmeztet a MÚOSZ.

2015. június 14. 11:47

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége elmarasztalta a közmédia Híradóját annak „Egyre jobban félnek, akik bevándorlók útvonala mellett élnek” című riportja miatt. A testület Etikai Bizottsága a MÚOSZ Etikai Kódexe alapján megalapozottnak találta az eljárást kezdeményező panaszos, Gémesi Gábor érveit.

Gémesi beadványában ezt írta: „A fenti tudósítás címadása és tartalma szerintem azt sugallja, hogy a menekültek bűnözők, akiktől félni kell és akik pénzért bármire képesek. A nyilatkozó bevándorlók és érintettek láthatóan szisztematikusan úgy lettek kiválogatva, hogy félelmet keltsenek a menekültekkel szemben. A közszolgálati médiában rendre jelennek meg ilyen és ehhez hasonló, minőségen aluli, uszító riportok… Keresztényként, humanista emberként és újságíróként is felháborít a közszolgálati hírcsatorna demagóg és primitív uszítása. Keresztényként hiszek benne, hogy segítségre szoruló felebarátainkat fel kell karolnunk. Nem pedig leköpködnünk és közutálat tárgyává tennünk.

Az Etikai Bizottság állásfoglalása megemlíti: „A közszolgálati médiában megjelenő Híradó riportjai többször tartalmaztak már szakmailag nem kellő gondossággal és hitelességgel leadott információkat.” A szövetség korábban azért hozott elmarasztaló döntést a Híradóval szemben, mert az elmulasztott beszámolni Bajor Imre haláláról. Azt az eljárást a szövetség ugyancsak Gémesi Gábor panaszának nyomán folytatta le.

A testület döntésének komoly joghatása nincs, szankciót csak abban az esetben tudnak alkalmazni, ha az elmarasztalt szerkesztő tagja a szervezetnek.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kowecses
2017. április 17. 20:03
Bevándorlókkal szembeni hangulatkeltéssel aligha vádolható Szelestey Lajos klubrádiós szereplése. Svéd nök megeröszakolását, megalázását a népvándorlás melléktermékeként bagatelizálta. Talán még kitüntetésr is kap? Czakó Gábornak üzenem: Szólj igazat, betörik a fejed!
Anti Komcsi
2016. október 31. 13:21
A MUOSZ egy kriptokommunista szervezet, tele buta, tehetségtelen bunkókkal, ahol az etikai bizottságnak nulla erkölcsi alapja van arra, hogy véleményt mondjon. A 444 képhamisítása nem zavarja őket?
Anti Komcsi
2016. október 31. 13:21
Az a baj, hogy a bolsevik oldalon nincs hiteles újságíró, a többség rosszkinézetű, felkészületlen és buta. A sajtótájékoztatón vagy a képernyőn úgy vannak felöltözve, mintha minél visszataszítóbbak akarnak lenni. Tisztelet a kivételnek.
Anti Komcsi
2016. október 31. 13:20
Egyébként ki a fene kérte fel a baloldali MUOSZ-t, hogy véleményt mondjon a köztévé műsoráról? Miért nem a saját mocskukat tüntetik el? A 444 es hamisítások, az igénytelen gagyi média, a Győzike show, Fekete Pákó. Havas Henrik és hasonlóan botrányosan buta és gyűlölködő alakok ezek szerint, a MUOSZ- nak elég színvonalas alakok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!