Tartós rezsicsökkentés: bevásárolja magát az állam az Elműbe

2015. május 28. 19:16

A nemzeti közműszolgáltatóhoz kerülhetnek az Elmű-Émász lakossági ügyfelei, az MFB pedig bevásárolja magát a cégbe. Ezzel megkezdődik a nemzeti közműszolgáltatás villamos energetikai lábának kialakítása, a cél a rezsicsökkentés tartóssá tétele.

2015. május 28. 19:16

Az MFB megveheti az Elmű-Émász egyetemes villamos energiaszolgáltatási üzletágát, a nemzeti közműszolgáltató megszerezheti az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft-t, és az RWE értékesíti a hazai villamos energia elosztói társaságai 49 százalékos tulajdonrészét az MFB-nek: egyebek mellett erről írt alá a magyar kormány és az RWE szándéknyilatkozatot.

A Miniszterelnökség csütörtöki közleménye hangsúlyozza, hogy megkezdődik a nemzeti közműszolgáltatás villamos energetikai lábának kialakítása az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató szakmai irányítása alatt. A megállapodás kitér arra is, hogy az MVM Magyar Villamos Művek a jelenlegi 26,15 százalékról 49 százalékra növelheti részesedését a Mátrai Erőművet üzemeltető társaságban, és szoros együttműködést alakíthat ki az RWE-vel az észak-magyarországi lignitvagyon hosszú távú kiaknázását szolgáló erőművi és bányászati fejlesztések érdekében.

Megkezdődött a nemzeti közműszolgáltatás villamosenergia-szolgáltatásának kialakítása, ezzel erősödik a lakossági energiaellátás biztonsága és a rezsicsökkentés tartóssá tétele az áramszolgáltatás területén is biztosítottá válik — közölte az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. csütörtökön az MTI-vel. A nemzeti közműszolgáltató hangsúlyozta: akár már néhány hónapon belül megkezdődhet az Elmű-Émász lakossági ügyfeleinek átvétele, a több szolgáltatási ág összehangolásával pedig a nemzeti közműszolgáltató egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az ügyfélkiszolgálást.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2015. május 29. 22:12
Szétbasszák ezt is, mint mindent. A sok hülye magát jobbosnak képzelő kádárista proletár meg tapsol hozzá, hogy a működő piac helyett felépítik a működésképtelen szocializmust Mutyi 3.0 extra kivitelben... Egészségükre, majd szopni fognak, amikor összedől szépen minden, ahogy elnézem az egészségügy lesz az első... http://tenytar.blog.hu/2015/05/26/igy_nyirtak_ki_orbanek_a_hulladekszallitast
brekker
2015. május 29. 06:35
A monopol jellegű közszolgáltatások potenciálisan ugyanolyan korrupciós üzemágak függetlenül attól, hogy magán vagy állami kézben vannak. Annyi a különbség, hogy az állami vezetőit a köz le tudja váltani, míg a magánt nem.
brekker
2015. május 29. 06:24
Domokos László a főbb állami ellenőrző hatóságok – a munkaügyi, az adóügyi, fogyasztóvédelmi és a pénzpiaci szervezetek – rendszerszintű átalakítását is sürgeti. http://napigazdasag.hu/cikk/44622/ (néhány neten lógó hülye keveri a napigazdasag.hu-t a napi.hu-val, ami a gazdasági újságírás Népszavája)
áfonya
2015. május 28. 23:28
Külföldi multik minőségi energiáért nem tettek semmit,nem fejlesztettek ,használták az eszközöket ,az árakat egekig srófolták ,céljuk adózatlanul kivigyék a hasznot.Magyar nép meg majdnem beledöglött a demokráciának mondott ország kifosztásába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!