Orbán: A nem demokratikus rendszerek a sikeresek

2015. május 11. 12:00

A miniszterelnök a Magyarország Barátai Alapítvány rendezvény arról is beszélt: nem ért egyet azzal, hogy a szabadság további kiterjesztése lenne a jó út.

2015. május 11. 12:00

Orbán Viktor a Magyarország Barátai Alapítvány rendezvényén megint pozitívként állította be a nem demokratikus rendszereket: szerinte azok sikeresebbek, és ami energia jelenleg a nemzetközi rendszerben van, az mind az autokratikus országoknak köszönhető. 

A miniszterelnök ostorozta a terméketlen vitákat, felsorolta kormánya sikereit, illetve az Európai Uniót is kritizálta, amikor azt mondta: végig kellene gondolni, hogy nem kellene-e több kérdést visszautalni tagállami hatáskörbe. 

Orbán Viktor arról is beszélt: folyik egyfajta szellemi vita Európában, amiben ő áll a jó oldalon, annak ellenére is, hogy az a kevésbé népszerű oldal. Szerinte nem jó út a szabadság további kiterjesztése, azt pedig ki kell mondani, hogy „mi” igenis elutasítjuk a jelenleg Európában ma erős progresszív irányt. A hvg.hu videója.

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rudy
2015. május 12. 16:47
Rudy 2015. május 12. 16:30 Előbb azt kéne tisztázni, mi a demokrácia?! A magát demokratikusnak tartó nyugati demokrácia oly messze van a klasszikus demokrácia ( demos - nép - népuralmi) rendszertől, mit az ókori Görögországtól. A választásokon urnák elé járuló demos, csupán a gondosan kiválasztott a'la-carte pártokból válogathat, melyet jó előre - akár reklámmal, megvásárlással,vagy zsarolással, de megfelelő nyomással - fogyaszthatóvá tettek számukra. A többinek meg esélye sincs. Nos, a jelenlegi kérdésnek helyesen így kéne elhangzania: anarchia, vagy autokrácia? Mert amit a program nélküli "baloldali"nak hazudott hatalomra áhító aspiránsok , valamennyi párt-hordalékával együtt hirdet, az csupán az évszázadok folyamán kialakult egyetemes értékrend drasztikus rombolása, az erkölcsiség eliminálása, sőt lábbal tiprása. Ezen lehetne tűnődni balliberális okoskodók!
Brókerkormány
2015. május 12. 16:32
Egy mondatot lefordítottam azoknak, akik nem kívánják elolvasni az egész jelentést: ”Több delegáció is elismeréssel vette tudomásul az ország (Líbya) elkötelezettségét az emberi jogok területén. . “ És most nézzük, hogy mely országok képviselői értettek egyet Kadhafi ezredes díjazásával (szintén a fenti dokumentumból derül ki): Dánia, Kína, Olaszország, Hollandia, Mauritánia, Szlovénia, Nicaragua, Oroszország, Spanyolország, Indonézia, Svédország, Norvégia, Ecuador, Magyarország, Dél-Afrika, a Fülöp-szigetek, Maldív-szigetek, Chile, Szingapúr, Németország, Ausztrália, Kazahsztán, Lettország, Angola, Nigéria, Kongó, Burundi, Zambia, Ruanda, Burkina Faso, Szenegál, Elefántcsontpart,Dzsibuti, Zimbabwe. Ezen országok NATO képviselői a jelek szerint nem osztották ezt a véleményt… És bizony-bizony, Magyarország képviselője is egyetértett abban, hogy Kadhafi ezredes díjat érdemel. Vajon melyik politikus “honfitársunknak” illett volna Kadhafi halálának napján szembeköpnie saját magát? http://www.menszt.hu/…/magyar_ensz_kepviseletek_es… Források: http://nsnbc.wordpress.com/…/un-report-offers-smoking…/ http://www.mathaba.net/news/?x=629174 Read more: http://www.emberiseg.hu/…/2011/11/meghokkento-libia/ Hasonlítsuk most őt össze orbánnal orbán melyik pontot tartja be?
Brókerkormány
2015. május 12. 16:31
A bejegyzésnek ezzel még nem értünk a végére, még egy fontos dolog van, ami mindenképpen említést érdemel. Mielőtt a NATO és az USA bombázni kezdte Líbiát és üldözni Kadhafi elnököt, az ENSZ egy díjat akart adományozni az ezredes részére, az emberi jogok területén elért eredményeiért. Nem furcsa, hogy az az ember, akit az ENSZ márciusban még kitüntetéssel jutalmazna az emberi jogok területén elért eredményeiért, az őszre “brutális diktátor”-rá válik? Nem meglepő, de elképesztő! Itt olvasható az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének Emberi Jogi Tanácsa közgyűlésének jelentése: http://www2.ohchr.org/…/docs/16session/A-HRC-16-15.pdf
Brókerkormány
2015. május 12. 16:31
16. Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel. Megfeledkeztem róla, de most pótolom a mulasztásomat. Néhány sor a líbiai adórendszerről: Líbiában minden jövedelem adóköteles. Havi 1000 LD jövedelemhatárig (ez kb 189.000 Ft) 5 azaz ÖT % az adókulcs, e fölött 10% Mindenki fizet ezenkívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihad adót, és 3,75% nyugdíj járulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűnnek, főleg, ha beszámítjuk, hogy nincs villanyszámla, és évente mindenki kap állami támogatást (gondolom, ez az olajexportból származó juttatás), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év. Aki nem hiszi, járjon utána: http://www.worldwide-tax.com/libya/libya_tax_regime.asp
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!