Hazánkba küldött gyerekeken nyerészkedtek német gyámügyesek

2015. május 04. 10:47

Gelsenkircheni gyámügyesek Németországból Magyarországra küldött, állami gondozott gyerekeken nyerészkedtek – közölte az Index az ARD német közszolgálati televízió riportja nyomán.

2015. május 04. 10:47

Az Index beszámol arról: állami gondozott gyerekeken nyerészkedett a gelsenkircheni gyámügyi hivatal két vezetője az ARD német közszolgálati adó szerint. A német gyerekek egy részét Magyarországra küldték „speciális gondozásra” – közölte a német közszolgálati csatorna, az ARD Monitor című tényfeltáró műsora.

A gyámügy vezetői az ARD szerint a gelsenkircheni gyermekotthon túlterheltségére hivatkozva a gyerekek egy részét a saját cégükön keresztül Magyarországon helyezték el, amiért gyerekenként 5500 eurót kaptak. A gyerekeket közben olyan emberekhez kerültek, akik nem is beszéltek németül; és a gyerekek arról is beszámoltak, hogy sokszor alig törődtek velük, vagy éppen megalázó körülmények között tartották őket.

A visszaélések bizonyíthatóan évekkel ezelőtt történhettek, de most is gondoznak így német gyerekeket Magyarországon – hallható a műsorban.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2015. május 04. 15:05
Edel sein der Mensch, hilfrei und gut. / Goethe / "Nemes legyen az ember, segitokesz es jo"
3M..
2015. május 04. 11:02
Mekkorát romlott a német nemzet minősége. Mára már semmivel sem különbek, mint az általuk befogadott bevándorlók. A liberális agymosás, bűncselekmények elkövetésére ösztönzik őket. Szebb Jövőt!
pollip
2015. május 04. 10:59
Mindenkit befogadnak, a sajátjaikat meg kirakják az országból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!