EMMI: Nyár végére ott lesznek a tankönyvek az iskolákban

2015. május 13. 12:58

A tankönyvügyi miniszteri biztos szerint legkésőbb augusztus 25-ére minden iskola megkapja a szükséges tankönyveket. Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a tavalyi ellátási problémákkal kapcsolatban azt mondta: a nyomdákban a múlt héten megkezdődött a gyártás, szeptember 1-jére minden diák táskájában ott lesznek a szükséges tankönyvek.

2015. május 13. 12:58

Augusztus 3. és 25. között minden iskola megkapja a szükséges tankönyveket – közölte Hegedüs István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tankönyvellátásért felelős miniszteri biztosa szerdán Debrecenben, az Alföldi Nyomdában tartott sajtótájékoztatón.

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója a tavalyi ellátási problémákkal kapcsolatban azt mondta: a nyomdákban a múlt héten megkezdődött a gyártás, szeptember 1-jére minden diák táskájában ott lesznek a szükséges tankönyvek. 

György Géza, az Alföldi Nyomda vezérigazgatója közölte: a debreceni nyomda a szekszárdi, a gyulai és a lajosmizsei nyomdával közösen, konzorciumban nyerte el – közbeszerzési eljárás eredményeként – a tankönyvgyártás lehetőségét. Emellett alvállalkozók – a gyomai és dabasi nyomda – is részt vesznek a tankönyvgyártásban, így a hazai nyomdák 80-85 százaléka veszi ki részét abból a megfeszített munkából, amelynek eredményeként július 31-ig elkészülnek a következő tanév tankönyvei.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. május 13. 16:12
Minden évben ígérik. Csak egy kérdés van, mikor van a nyárnak vége, a vénasszonyok nyara után?
Tintamin
2015. május 13. 16:08
Ami még az eddigieknél is szarabbak!!! Mi a retkes apátok faszáért kúrjátok szét az oktatást, ti dilettáns, maffiózó, baromarcú fideszes seggnyaló suttyók?!?!?
liberálzöld.
2015. május 13. 14:47
Besza-behu! Tankönyvügyi miniszteri biztos! Miniszteri biztos országban nincs annyi miniszteri biztos, mint itt. Írószerügyi nincs? Vagy szét van bontva színes ceruza ügyi, meg golyóstoll ügyire? Honnan a redvából van ennyi fideszes ejtőernyős? Komolyan mondom, jobban terem, mint a krumpli!
pemete jakab
2015. május 13. 13:34
"EMMI: Nyár végére ott lesznek a tankönyvek az iskolákban" A könyvcsomagnak része lesz a magyarok Nagy Vezérének a nép számára útmutató műve is, ahogy Türkmenisztánban a Ruhnama?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!