Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

„Birkatörvényt” nyújtott be az LMP

2015. május 08. 12:10

A párt törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ne lehessen megbüntetni azt a képviselőt, aki nem tartja be a frakciófegyelmet a szavazások alkalmával. Az LMP szerint csak így élhetnének ténylegesen a képviselők a szabad mandátumukkal.

2015. május 08. 12:10

Az LMP törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ne lehessen pénzbüntetéssel sújtani azokat a képviselőket, akik a szavazások alkalmával nem tartják magukat a frakciófegyelemhez. Sallai R. Benedek – aki javaslatát birkatörvénynek nevezte – pénteki sajtótájékoztatóján azzal érvelt: biztosítani kell, hogy az országgyűlési képviselők élhessenek szabad mandátumukkal, és szavazataikkal a választóikat képviselhessék. "Mind a demokráciánkat, mind az Országgyűlésünket lenyúlták" – értékelte a politikus. Az LMP-s képviselő úgy véli, nincs képviselete a magyar társadalomnak, a parlamentbe bejutó politikusok jelentős része a frakcióvezetők, pártelnökök véleményét képviseli. 

A képviselők túlnyomó többségének megszűnt a lehetősége arra, hogy saját szakmai meggyőződése, lelkiismerete szerint szavazzon - fejtette ki véleményét Sallai R. Benedek, példaként hozva Bencsik János fideszes politikus esetét, akit szerinte azért szankcionáltak pénzbírsággal az állami földekről szóló jogszabály szavazása után, „mert ért valamihez, mert van szakmai véleménye”. 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2015. május 08. 17:10
Bolsevik pártok nem fognak demokratikus törévnéyeket elfogadni. Azt adják, mi lényegük.
GV0917
2015. május 08. 15:34
Ha ha ha ha! Bekerültem, Beszavaztak, Ám ha akarom Lehet más is! De nem lehetek Én itten csak: Demokrata Liberális! Okos vagyok. Szép is vagyok? Mint az akác Bólogatok! De ha úri Kedvem támad Tojok az én Frakciómra, Véleményen Kibocsájtom- Egy ócskásnál Aukcióra Odanyomok, Ahol adják Voksomért az Arany tallért! De a népnek Eljátszom majd Azt a sikkes Zöld gavallért: Ki megmondja : Ez az ábra! Meg hogyan is illeszkedik A "patkónak" mely sorába'? Most hogy "eztet" Kitaláltam- Egyszerűen Kirúgnának? Egy nagy lótuszt! Irigyen bár, De gazsulálnak, Gratulálnak!
Horst_Tappert
2015. május 08. 13:28
A törvényjavaslat tesz különbséget az egyéni mandátumot szerző és a listáról bejutott képviselő között? Mert ha azt feltételezzük, hogy az egyéni képviselő az egyénisége miatt nyert és nem a pártszíne miatt, akkor azt is feltételeznünk kell, hogy a listás képviselő csak azért ülhet ott, mert a pártjára szavaztak a polgárok. Ebből pedig az következik, hogy a listás képviselőre KÖTELEZŐEN vonatkozik a frakciófegyelem.
Mich
2015. május 08. 13:16
Lehet Több a Birka Párt... mellesleg eltörölnék a pártok szabályzatait (és programjait) és diktatúrát vezetnének be a pártok felett... persze a szabadság nevében... igazi birkák...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!