A nagycsaládosoknak tetszik a kormány családpolitikája

2015. május 24. 09:29

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint a családi adó- és járulékkedvezménynek köszönhetően sok család megélhetése lett könnyebb. Székely Hajnalka, az egyesület elnöke arról is beszélt, hogy a nagycsaládban felnőtt fiatalok jóval több gyereket terveznek a magyar átlagnál.

2015. május 24. 09:29

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint az elmúlt időszak kormányintézkedései nagy segítséget jelentenek a családoknak, különösen a nagycsaládoknak. Székely Hajnalka, a szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap kifejtette, a gyermekek után járó adókedvezmény bevezetésének, majd a kedvezmény járulékokra kiterjesztésének kedvező hatását nap mint nap érzik a családosok. A nagycsaládosoknak ezek az intézkedések különösen nagy segítséget jelentenek, hiszen így a nettó jövedelmük megközelíti a bruttó jövedelmüket. Sok családnál ezzel könnyebb lett a megélhetés, sőt tartalékot is tudnak képezni – tette hozzá.

Az egyesület elnöke kiemelte a családpolitika stabilitását is. Ennek újabb hozadéka szavai szerint, hogy a gyed extra mellett már a gyermek féléves korától vállalható munka, amire jelentős igény van, főleg az otthonról végezhető munkáknál. A kedvező változások közé sorolta Székely Hajnalka a használt lakásokhoz biztosított családi otthonteremtési kedvezményt is, amelynek összege ma már megegyezik az új otthon teremtéséhez biztosított összeggel.

Beszámolt arról is, hogy a tagcsaládjaik körében végzett felmérés szerint az átlagnál több gyermeket terveznek azok, akik maguk is nagycsaládban élnek. A kérdezőbiztosokkal végzett, 600 család megkérdezésén alapuló kutatás szerint a megvalósult 1,3-as gyermekszámmal szemben a nagycsaládban felnőtt fiatalok 2,4-2,5 gyermeket terveznek.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. május 25. 13:07
Aztan amikor apuka elveszti a munkajat, mert egy fideszes barom letarolja a teljes szektort, amiben dolgozott, akkor hirtelen kiderul, mennyire csaladbarat politikat folytat ez a maffia...
katus
2015. május 24. 15:27
"De csak a családi pótlék (egyedül) óriási károkat okozott(lásd 90-es évek)/okoz az országnak." A támogatások nem jövedelemhez kötöttek, mint a Családi pótlék és a Gyermekgondozási segély (GYES) 1999. január 1-jétôl minden gyermek után alanyi jogon jár. Ezeket Orbán vezette be!!!
medve
2015. május 24. 15:13
Nem tudok nem egyetérteni az Egyesülettel, miután az elhangzott intézkedések saját családom anyagi helyzetén is javítottak. Érdemben.
kjkj945
2015. május 24. 11:50
http://www.napi.hu/ado/valtozott_a_csaladi_adokedvezmeny_ime_a_reszletek.592209.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!