Fiókjai harmadát bezárja a Raiffeisen

2015. április 30. 08:40

112 magyarországi fiókjából csak 67-et tart meg a Raiffeisen és a dolgozók 15 százalékát is leépítik – jelentette be szerdán a bank magyarországi vezérigazgatója.

2015. április 30. 08:40

Negyvenöt magyarországi fiókját zárja be a Raiffeisen Bank: így a 112-ből csak 67 marad. Emellett más drasztikus költségcsökkentő intézkedéseket is bejelentett szerdán a bank magyarországi vezérigazgatója, Heinz Wiedner.

Évente 20 százalékkal, vagyis 10 milliárd forinttal csökkentenék a bank költségeit és a dolgozók 15 százalékát leépítik, legtöbbjüket még az idén. A tömegszerű lakossági kiszolgálás helyett a vállalati, a prémium és a privátbanki üzletágat erősítik majd – írja a Portfolio.

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. május 01. 13:48
És a budai várban okozott kárt is megtériti?
Brókerkormány
2015. április 30. 14:56
Ezek az emberek mind tudják, hogy miért kell a valójában forintkölcsönök forintra váltáshoz deviza. Róna Péter (LMP) is tudja, sőt a Jobbik politikusai is tudják, de nektek nem mondják meg. Miért ? Bizonyára azért, mert így zsarolni tudják a Fideszt, az MSZP-t és az MSZP-hez kötődő liberálisokat is. (Természetesen ezen erők magas rangú politikusai is tudják az igazságot.) Mind ez a három politikai erő lopta szét Magyarországot Gyurcsány kormányzása idején. Mert ne feledjük el, hogy bár egy négy éves ciklus alatt több ezer milliárd forint támogatást ad az Unió Magyarországnak, az ország államadóssága mégis 53 %-ról 82 %-ra nőtt. És akinek még nem tűnt fel, annak mondom, hogy bár az Unió támogatása devizában érkezik, mégsincs deviza többlete az MNB-nak. Sőt, éppen ellenkezőleg, devizahiánya van ! Ez hogy lehet? – kérdezhetitek. Úgy, hogy 2006 után lehetővé vált, az MNB devizatartalékának kifosztása törvényesen is. Hogy történt ez? Így http://bankar.blog.hirszerzo.hu/2014/09/08/forintkolcsonok-forintra-valtasahoz-miert-kell-deviza/
Brókerkormány
2015. április 30. 14:55
Na de ha nincs deviza a devizakölcsönök mögött, hanem valójában forintkölcsönökről van szó, akkor miért kell deviza, a forintkölcsönök forintra váltásához? Biztos vagyok benne, hogy sokat gondolkodtatok már ezen, de nem tudjátok a választ. A politikai és pénzügyi elit, – ahogyan egyesek mondják, a “krém” - persze tudja, de mindent elkövet, hogy ti sose tudjátok meg. A TV-ben gyakran szerepelt az ügynöki múltját körömszakadtáig tagadó Boros Imre, – aki még Doubravszky György kamu bizottságában is részt vett, – és nagyszerűen teljesítette feladatát: a szándékos félrevezetést. Nagyon jól tud mellébeszélni, tőle nem tudtatok meg semmit.
Brókerkormány
2015. április 30. 14:54
Forintkölcsönök forintra váltásához miért kell deviza? 2014. szeptember 08., 18:09 Szerző: bankar Volt-e, van-e deviza az általánosságban csak devizakölcsönnek nevezett kölcsönök forrásoldalán? Lehetne erről írni, de az egy külön poszt lenne. Hogy most (!) ténylegesen nincs deviza, az teljesen nyilvánvaló. Ha lenne, nem kérnének a bankok a (most kötött) forintkölcsön kamatánál is magasabb kamatot a devizakölcsönök után, miközben pedig a devizára jellemző kamat gyakorlatilag nulla. Persze próbálkoztak a bankok mindenféle hazugsággal, leginkább a nemzetközi hitelminősítőkre hivatkoztak, hogy azok leminősítették Magyarországot, ezért az itt hitelező kereskedelmi bankok külföldön magasabb kamatra kapják a devizát. Az állam által felvett kölcsön esetében ez igaz lehet. Jelzáloggal bebiztosított magánjogi kölcsönök esetében azonban nem lehet CDS-re (országkockázat) hivatkozni, hiszen azt a kölcsönt nem kell (biztosítónál) bebiztosítani nemfizetés esetére, amely mögött tárgyi biztosíték áll. (A CDS-re hivatkozás már azt sejteti, hogy a magánadóssal az államadósság egy részét akarják megfizettetni.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!