Veszprémi időközi választás: a falvakban sokkal kevesebben szavaznak

2015. február 22. 14:35

A választók 23,27 százaléka ment el szavazni 13 óráig Veszprémben. Ez jóval alacsonyabb, mint a tavalyi választáson, különösen a községekben alacsony az érdeklődés.

2015. február 22. 14:35

A választásra jogosultak 23,27 százaléka, 17 132 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választáson 13 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. A tavaly áprilisi országgyűlési választáson 13 óráig a jogosultak 35,51 százaléka (26 175 választó) szavazott.

A 13 órás adatok szerint a veszprémi szavazókörökben jóval magasabb a részvétel, mint a választókerület többi településén: van olyan szavazókör, ahol már a választásra jogosultak 37 százaléka szavazott. Ezzel szemben Hajmáskér és Úrkút egy-egy szavazókörében még a választók tizede sem ment el szavazni.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ceres
2015. február 22. 17:01
Egyébként Veszprém rekordideig volt Szdsz-vezetésű. (DL). Na, de: ha igaz amit híresztelnek(túlszámlázásokról, elrontott felújításokról, stb, stb, akkor még inkább centralizálni kell a Fideszt.Ha ne adj isten igazak a híresztelések akkor drákói szigort kell alkalmazni. Hatalmas szégyen lenne ha az ultraliberális bolond győzne.Megbocsáthatatlan lenne egyesek számára.
kuwiq
2015. február 22. 16:35
Kis színes, az indexről: "Kisebb felhördülést okozott az interneten, hogy Kész Zoltán független jelölt a Facebookon azzal vádolta meg Schiffer Andrást, az LMP elnökét, hogy Veszprémben Fideszes aktivistákkal cseveg egy étteremben, az LMP szavazóit meg egyébként is a Fidesz szállítja autókkal. Kész egy homályos képpel illusztrálta az állítását, amely az étteremben készült, és amelyen csak Schiffer felismerhető, a többi ember arca ki van takarva. Az LMP elnöke az Indexnek elmondta, perelni fog a poszt miatt, mert nem igaz, amit Kész állít. Ő abban az étteremben az LMP aktivistáival van, velük beszél a képen is. Azért ebbe az étterembe járnak, mert a szomszédos hotelben szálltak le. Az LMP-sek már egy hete a városban kampányolnak, a Fidesz aktivistái pedig csak szombaton érkeztek meg." Azért azt megnéztem volna, ahogy a lmp-sek leszálltak a szomszédos hotelben!!! Lehet, hogy nem is a Kész az alien??
Valodi
2015. február 22. 15:22
Balczó Mátyás – Sándor Csilla: Ennek a rendszernek buknia kell! Beszélgetés Ángyán József agrármérnök, egyetemi tanárral Barikád, Budapest, 2015. február 19., 8. sz., 10-14. p. Barikád: - Sokan azt várták, hogy a földtörvény elfogadása, a botrányos állami földbérletpályázatok után a gazdák elsőként emelik fel tömegesen a szavukat a folyamatokkal szemben. Ángyán József: - Őszintén bevallva én is ebben reménykedtem, és csalódottságom egyik oka éppen a gazdatársadalom, a vidék hallgatása. Emiatt is léptem hátra és fogadtam el, hogy még érniük kell a folyamatoknak. Annak persze, hogy nem mozdulnak az emberek, én többféle okát is látom. Az egyik az ötvenes évekből jól ismert „fortélyos félelem”. Én ugyan akkor még kicsi voltam, de a családomtól tudom, miként működött Rákosi rendszere, ami most ismét megelevenedni látszik. Rettegésben élnek az emberek és fogcsikorgatva tűrnek, mert attól félnek, ha felemelik a szavukat, azt a kicsit is elveszíthetik, amijük még van. Vannak persze olyanok is, akiknek löknek valamit, kapnak egy kisebb földterületet, meglebegtetnek előttük támogatásokat, ami ma a túlélésnek alapfeltétele. A nagy falatokhoz nem jutnak ugyan hozzá, de morzsákhoz igen. Ezzel a hatalom eléri, hogy ők is hallgassanak. Országos érdekképviseletük pedig egyenesen elárulta a gazdákat. A MAGOSZ vezetői – akik pl. azt a 2005-ös gazdatüntetést szervezték, amelyben én is hittel vállaltam sorsközösséget velük – a „nagy játékosokat”, a rendszer igazi haszonélvezőit képviselve integrálódtak ebbe a rendszerbe, az tökéletesen megfelel nekik, egyéni karrierjük és a családjuk jövője rendben van. A lassan tíz évvel ezelőtti gazdademonstrációra visszagondolva a háttérben folyamatos politikai egyeztetés és helyezkedés zajlott. Én, aki jóhiszeműen és a lelkiismeretemtől vezérelve vettem benne részt, utólag szembesültem vele, hogy a háromhetes tüntetés alatt valójában mi minden zajlott a háttérben. A MAGOSZ erős emberei, az egykori hangadók, társaikon is átgázolva ma jelen vannak a hatalomban, az agárkamarában, a kormányban, a törvényhozásban. Tartanak Orbántól és az egzisztenciájukat nem kockáztatnák egy esetleges hatalommal szembeni fellépéssel. Ilyen körülmények között, őszintén szólva az lenne a csoda, ha mégis megmozdulna a gazdatársadalom és a vidék.
kjkj945
2015. február 22. 14:40
Az emberek unják és kész!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!