Kormányszóvivő: Nem lesz kivétel a vasárnapi pihenőnap alól

2015. február 18. 22:11

Döntött a kormány a vasárnapi pihenőnaphoz kapcsolódó rendeletről, nem bővítik a kivételek körét – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő. A kabinet egyelőre olyan rendeletet alkot, amely nem ad lehetőséget a főszabálytól eltérő nyitvatartási szabályok rögzítésére.

2015. február 18. 22:11

Döntött a kormány a vasárnapi pihenőnaphoz kapcsolódó rendeletről, nem bővítik a kivételek körét – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a szerdai kormányülés után az MTI-nek.

 
A kormányszóvivő kifejtette, hogy a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény felhatalmazást ad a kormánynak, hogy adott települések vagy településrészek vonatkozásában kivételeket állapítson meg. 
 
„A jogalkotásra adott felhatalmazás a jogalkotó számára nemcsak jog, hanem a kötelezettség is” – jelezte. Hozzátette: azonban a kormány jelenleg nem lát olyan okot, amely a törvényben foglalt kivételi okok bővítését kormányrendeleti szinten indokolja. 
 
Ezért a kabinet egyelőre olyan rendeletet alkot, amely az idegenforgalom kiszolgálásának igényére, a vásárlási szokásokra, a foglalkoztatottak számára és a lakókörnyezet érdekeire tekintettel nem ad lehetőséget a főszabálytól eltérő nyitvatartási szabályok rögzítésére - közölte a kormányszóvivő.
 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lázár Páván
2015. február 19. 19:28
becike4 [Hozzászóló kiszűrése] 2015. február 19. 09:15 Te is csak azért nem folytál le anyád lábán, mert anyád pelenkában volt, mikor apád baszta Így lettél te szar alak
realista
2015. február 19. 12:41
Ne is legyen kivétel! Ezt az egész baromságot kivétel nélkül vissza kell vonni.
majszter
2015. február 19. 10:39
Ugye a tisztelt jelenlévő kommentelők már nem emlékeznek azokra az időkre, amikor szombatonként rohanta meg a nép a tartós fogyasztási cikkek vásárlására szakosodott áruházakat, nagyobb élelmiszer üzleteket. Azokat a sorbanállásokat, eladóknák vásárlóknak egyaránt fárasztó idegesítő időszakokat hozza most vissza ez a változás. Vissza fogjuk majd sírni a "kultúrált, békés vásárlási lehetőségeket, csak akkor már késő lesz. Ilyen elmebeteg kormánya még sose volt ennek az országnak.
Lázár Páván
2015. február 19. 08:37
"Az életrajz szerint Habony ezután ...s a Soros Alapítvány restaurátor-iskolájába járt" Hoppá!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor most habony orbán soros által kirendelt tartótisztje?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!