Gyurcsány: Orbán Viktor az egyik legkorruptabb politikus

2015. február 02. 08:38

Gyurcsány Ferenc évet értékelt: szó esett romapolitikáról, az előrehozott választásokról, Orbán Viktor vagyonnyilatkozatáról, és Angela Merkel látogatásáról is.

2015. február 02. 08:38

Gyurcsány Ferenc évet értékelt: szó esett romapolitikáról, az előrehozott választásokról, Orbán Viktor vagyonnyilatkozatáról, és Angela Merkel látogatásáról is. 

Pásztor jelölése egyfajta „ügyetlen kísérlet volt a korrekcióra” – fogalmazott a miniszter. Gyurcsány Ferenc szerint, ha az ember választ egy kockázatos politikai taktikát, akkor megnézik, hogy a választók egyetértenek-e ezzel, vagy sem. A politika végső ítéletét maguk a választók mondják ki – tette hozzá a politikus. A választók szerint nem jól döntöttek a Pásztor-ügyben.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt hónapok tapasztalataiból kiindulva arra a következtetésre jutott, hogy az országban legalább két súlyos probléma van. Az egyik oldalról, Gyurcsány Ferenc szerint nagyon mélyen átalakította az Orbán-rezsim az országot. Másik oldalról pedig, hatalmas az elégedetlenség az országban az elmúlt 25 évre nézve.

Gyurcsány Ferenc előrehozott választásokban gondolkodik. Azt figyelembe véve, hogy a TÁRKI kutatása kimutatta, a Fidesz népszerűsége romlott, Gyurcsány Ferenc megerősítette: a demokratikus ellenzéki pártoknak együttesen több támogatója van mint a Fidesznek. 

Szó esett Orbán Viktor vagyonnyilatkozatáról is. Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor vagyongyarapodása nincsen összhangban az elmúlt 20-25 politikai pályafutásával. Magyarország legkorruptabb politikusainak egyike Orbán Viktor és a leggazdagabb 10 emberben biztosan benne van – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc szerint Angela Merkel nagyon kemény asszony, és egy megközelíthetetlen politikus. A DK elnöke úgy gondolja, Merkel asszony nagyon keményen fog beszélni a miniszterelnökkel zárt ajtók között. Nem magyar belpolitikáról lesz szó, hanem az európai oroszellenes részvétel kényszeréről. Angela Merkel beszédei közül csak egy lesz nyilvános, amit az Andrássy Egyetemen fog tartani. Gyurcsány Ferenc szerint ebből a beszédből következtetni lehet majd az Orbán-Merkel megállapodás minőségére. Ha sima és mérsékelt lesz a beszéd, akkor Orbán Viktor megértette, hogy mit akar Angela Merkel, de ha karcos lesz a beszéd, akkor marad a megállapodásban konfliktus. 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. február 02. 23:18
Ez kemény.Ez a csapat kemény..
kuzmics
2015. február 02. 22:36
Utánad, Ferenc testvér!
zolka50.50
2015. február 02. 22:29
Komoly, igen alaposan kidolgozott programja van Fletónak, mint látjuk.
Rockpapa
2015. február 02. 22:22
Beteg barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!