A koszorúzások után Orbánnal és Áderral találkozik Putyin

2015. február 17. 17:38

Koszorúzással kezdődött a kedd délután rövid munkalátogatásra Budapestre érkezett orosz elnök programja. Vlagyimir Putyin először a Hősök terén helyezett el virágokat a hősök emlékkövén, majd hadisírokat koszorúzott meg a Fiumei Sírkertben. Putyin délután Orbán Viktorral tárgyal, majd Áder János fogadja. A munkalátogatásra öt dokumentumból álló egyezménycsomagot készítettek elő.

2015. február 17. 17:38

Koszorúzással kezdődött a kedd délután rövid munkalátogatásra Budapestre érkezett orosz elnök programja. Vlagyimir Putyin először a Hősök terén helyezett el virágokat a hősök emlékkövén. 

 
Az orosz államfő ezután hadisírokat koszorúzott a budapesti Fiumei úti Nemzet Sírkertben található szovjet parcellákban. A második világháborúban, valamint az 1956-os forradalom idején meghalt szovjet katonáknak emléket állító parcellákat egy orosz alapítvány újította föl. Ellenzéki pártok előzőleg tiltakoztak a koszorúzás miatt, amiért az emlékmű ellenforradalomként emlékezik meg 1956-ról.
 
Az orosz államfővel délután az Országházban folytat megbeszélést Orbán Viktor, majd tárgyalásuk után közös sajtótájékoztatót tartanak. Ezután Áder János köztársasági elnök fogadja Vlagyimir Putyint a Sándor-palotában.
 
A munkalátogatásra öt dokumentumból álló egyezménycsomagot készítettek elő. A tervek szerint az aláírandó dokumentumok között szerepel magyar atomenergia-ipari szakemberek oroszországi képzéséről szóló egyezmény, valamint az a megállapodás is, amelynek értelmében magyar főkonzulátus nyílik az Oroszországi Föderációhoz tartozó Tatárföld székhelyén, Kazanyban. Orosz-magyar regionális, egészségügyi és felsőoktatási együttműködésről is készítettek elő egyezményeket.
 
Vlagyimir Putyint tekintélyes tárgyalóküldöttség kíséri idei első európai látogatására: Szergej Lavrov külügyminiszter, Alekszandr Novak energiaügyi, Alekszej Uljukajev gazdaságfejlesztési, Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszter, az orosz-magyar kormányközi gazdasági vegyes bizottság elnöke, valamint Pavel Popov védelmi miniszter-helyettes. Vlagyimir Megyinszkij, a kulturális tárca vezetője és Veronyika Szkvorcova egészségügyi miniszter ugyancsak a küldöttség tagja. 
 
A delegációval együtt tartanak a jelentős állami vállalatóriások vezetői is: Alekszej Miller, a Gazprom energetikai cég vezérigazgatója, Vlagyimir Jakunyin, az Orosz Államvasutak első embere és várhatóan Szergej Kirijenko, a Roszatom vezetője is.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2015. február 17. 18:45
A magyar ellenzék mai megnyilatkozása -szerintem- elősegíti a Fidesz 2018-as győzelmét.
apoa
2015. február 17. 18:16
Hol vannak már azok a régi szájcsókok Brezsnyevvel.
ceres
2015. február 17. 18:13
Hazai "baloldal":Sztalin-Rákosi:IGEN. (ekkor-45 után- lettek a hazai balosok "elit", ekkor lettek uralkodó réteg. A nyugat- amíg a mainál civilizáltabb , normálisabb volt - csak "imperialista-dekadens szemétként "létezett a számukra).--Hazai "baloldal": Putyin :NEM. (miután a neoliberális nyugat komprádorai, a balosok pont olyan szemét gátlástalansággal szolgálják ki amerikát, mint korábban Sztalint és Rákosit).Hazátlan csürhe. Anno a franciáknak is ez volt a véleményük ezekről a brigantikról.
Laibach
2015. február 17. 18:08
Putyin mellett a nap híre "..Újra felkerült az Interpol listájára Hernádi Zsolt.." http://444.hu/2015/02/17/ujra-felkerult-az-interpol-listajara-hernadi-zsolt/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!