A Jobbik szerint felemás a Putyin-Orbán találkozó eredménye

2015. február 17. 22:22

Mirkóczki Ádám üdvözli a gázszerződés kapcsán született megállapodást, Orbánt viszont bírálta az uniós szankciók melletti kiállás, illetve az ukrán válság kapcsán kifejtett véleménye miatt.

2015. február 17. 22:22

A Jobbik felemásnak tartja az Orbán Viktor magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi budapesti találkozójának eredményét. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője esti sajtótájékoztatóján fontos eredménynek nevezte, hogy ezután is hosszú távon biztonságban, stabilan érkezik gáz és energia Oroszországból. A baloldali pártok nyilatkozataira reagálva megjegyezte: akik most aggódnak az energiafüggőség miatt, azok egyetlen alternatívát sem tudtak mondani arra, hogyan lehetne kiváltani az orosz energiát. Ők „most hazamennek az orosz gázzal fűtött lakásaikba és onnan ostorozzák majd tovább a Putyin által vezetett Oroszországot” – fogalmazott.

A jobbikos politikus örömtelinek tartotta, hogy az orosz fél a Déli Áramlat lehetséges alternatívájában is partnerként tekint Magyarországra, és ez kulcskérdés. Ugyanakkor kiemelte, hogy hiteltelennek, cinikusnak és hazugnak tartják Orbán Viktor azon szavait, amelyekkel kártékonynak nevezte az Európai Unió Oroszországgal szembeni szankcióit. A Fidesz „hang nélkül” támogatta, támogatja ezeket a szankciókat, ezért jó lenne, ha a miniszterelnök világosan ismertetné a kormány hivatalos álláspontját – jelentette ki Mirkóczki Ádám, azt hangoztatva: úgy nem lehet kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat ápolni vagy keleti nyitásról beszélni, hogy közben „Magyarország beáll abba a sorba, ami hermetikusan szeretné a világtól elzárni Oroszországot”.

Mirkóczki Ádám a miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatos nyilatkozatát felháborítónak minősítette. Mint mondta: az rendben van, hogy Orbán Viktor békét akar, de a Jobbik elvárta volna, hogy kifejtse azt is, mit kíván konkrétan tenni. Egyetlen kárpátaljai embert sem sikerült megmenteni attól, hogy besorozzák az ukrán hadseregbe, és nem lehetett hallani arról sem, hogy milyen diplomáciai, gazdasági, vagy egyéb politikai lépéseket kíván tenni a magyar kormány, ha a helyzet eszkalálódik – sorolta az ellenzéki párt szóvivője.

Arra is kitért: reméli, hogy a kormány keresi azt a felelőst, akinek sikerült „ellenforradalmi köntösbe öltöztetni egy emlékművet a sírkertben”. Az esetet „példátlan blamának” minősítette.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rakosi
2015. február 18. 09:20
Orbánt a belpolitikában nyújtott népnyúzó antiszociális teljesítményéért legszívesebben a pokolra küldeném, de a keleti nyitásért és az orosz kapcsolatok erősítéséért nem tudom elítélni. Talán ebből a kapcsolatból profitálhat minden magyar állampolgár, nem csak a Fidesz maffia köre.
Ultima Ratio
2015. február 18. 09:08
"Mirkóczki Ádám üdvözli a gázszerződés kapcsán született megállapodást, de sajnálja, hogy az orosz hadsereg nem érkezett Putyinnal hazánk felszabadítására, annak ellenére, hogy a Jobbik már készen állt a nőrokonaikat valamint az ifjúsági szervezeteik nőtagjait felajánlani nemi erőszakra." - MTI
dick52
2015. február 18. 09:08
Ha valamelyik elmebeteg dicserne a Jobbikot, nos ez a szerencsetlen, meg abba is belekotne.
kukagyerek
2015. február 18. 08:51
Sajnos (vagy inkább érthető), oda jutottunk, hogy a volt gyarmattartónk milliószor különbnek tűnik és számunkra hasznosabbnak, mint a jelenlegi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!