Vasárnapi zárva tartás: a kisebb boltok már elkezdtek trükközni

2015. január 27. 08:59

A 200 négyzetméternél kisebb boltok tulajdonosai csekély részesedéssel beveszik a cégbe alkalmazottaikat- A március 15-én hatályba lépő szabályozás szerint a kis boltok ugyanis vasárnap is nyitva lehetnek, ha nem az alkalmazottak, hanem valamelyik tulajdonos dolgozik.

2015. január 27. 08:59

Több kereskedő cég új társasági szerződéseket ír, amelyekben csekély részesedéssel beveszik a cégbe az alkalmazottakat. Így ők is tulajdonosnak számítanak, a kis boltok pedig nyitva lehetnek majd vasárnap, ha nem alkalmazott dolgozik, hanem valamelyik tulajdonos vagy a családtagja – írja a Magyar Nemzet.

A vasárnapi kötelező zárva tartás miatt már népszavazási kezdeményezés és petíció is indult.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. január 27. 12:56
"beveszik a cégbe alkalmazottaikat" Ez nagyon jó! De a határt (a cégbeli részesedést illetően) meg kell jelölni a rendeletben!
heep
2015. január 27. 11:57
"Több kereskedő cég új társasági szerződéseket ír, amelyekben csekély részesedéssel beveszik a cégbe az alkalmazottakat." Okos, mondaná Kohn bácsi. A Spar meg franchise-ba készül adni a kisebb (200 m^2 alatti boltjait), így ott is a tulajdonos üzemeltetheti vasárnap. A Tesco helyébe meg vasárnap mobil falakkal 200 m^2-es darabokra bontanám a hipermarketeket ahol szintén franchise-ban üzemelne a bolt, külön pénztárakkal. Így lenne zöldséges stand, hentesbolt, háztartási és vegyi áru üzlet, stb, stb. Aztán erre kössön csomót a kormány ha tud.
kamasuka
2015. január 27. 11:38
Naaa, lassan előbb valósul meg itthon a kommunizmus, mint Kubában. :D
trendo
2015. január 27. 11:34
Aki ebben a bonyolult és kiszámíthatatlan gazdasági környezetben egyetlen jog- vagy adószabály megkerüléséért ilyen kockázatot vállal, az idióta és megérdemli sorsát. 1. Mert mi lesz, ha visszavonják a jogszabályt? Visszaköveteli az alkalmazottra íratott tulajdonosi részesedést? 2. Mi lesz, ha az alkalmazott egyszerűen veszi a kalapját és lelép? Kifizetik neki a tulajdonrészét? stb.stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!