Varga: Kínos a Tesco-n kívül keresni a bezárások felelőseit

2015. január 13. 13:31

A Tesco nem csak Magyarországon van bajban, hanem európai szinten is, vagyis a cég problémája egyedi vállalati probléma – mondta Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint kínos, ha ennek a felelősét nem a cégen belül, hanem azon kívül keresik.

2015. január 13. 13:31

A Tesco hétfőn jelentette be, hogy több mint 500 magyar munkavállalónak megszűnik február 4-től a munkahelye, illetve bezár 13 üzletet. A vállalat azt közölte: a kormány intézkedései miatt kényszerül üzletek bezárására és elbocsátásokra. Varga Mihály szerint viszont egyedi vállalati probléma miatt kell a cégnek ezt meglépnie. A miniszter rámutatott: a Tesco európai szinten is bajban van, nem csak Magyarországon.

Varga Mihály hozzátette: kínos az, amikor a boltbezárások felelősét nem a cég gazdálkodásában, hanem másokban kívánják megtalálni. Hangsúlyozta: a kiskereskedelem 2014-ben jelentősen bővült Magyarországon, hónapról-hónapra 5 és 10 százalék között nőtt az ágazat teljesítménye, a magyar piaci helyzet nem indokolta a vállalat lépését.

A foglalkoztatási szolgálat adatai szerint a kiskereskedelemben több mint kétezer betöltetlen álláshely van, az emberek a létszámleépítés után nem fognak állás nélkül maradni. Az érdekképviseletek véleménye szerint is van létszámbővülésre lehetőség, nem tartanak jelentős leépítéstől az ágazatban – fűzte hozzá.

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2015. január 16. 22:48
http://vanholnap.hu/elmagyarazom-miert-keres-tobbet-egy-osztrak-ugyanazzal-munkaval/
Hapci
2015. január 14. 07:54
Ez a szemüveges-jólfésült-nagyoneurópai fidesznyik is egyre hazudósabb. Ahol hazugság van, ott hazugság van - mindenki szem a láncban.
Pinter68
2015. január 13. 23:42
Láttam ma nyilatkozni a Kovács Zoltán nevű kommunikációs gőzhengert nyilatkozni a témában. Hogy is mondjam... össze-vissza hadovált. Rossz volt nézni. Hol arról makogott, amit a Varga is sulykol, hogy a boltbezárásoknak semmi köze a magyar szabályozáshoz. A következő mondatában pedig már azt mondta, hogy lám a szabályozás elérte a célját, mert a Tesco bezárja a "tisztességtelenül" működtetett üzleteit. Arra persze nem tudott normális választ adni, hogy mitől is működtek ezek tisztességtelenül. Szánalmas volt, az elejétől a végéig!
vakhangya4
2015. január 13. 22:22
Reggelre hány negatívat nyomsz az összes nick neveddel foton? :-))))))) Mást úgy sem tudsz! :-)))) Szánalmas nyomorék vagy! :-)))))) A kutyának majd akkor kellesz ha eledel lesz belőled!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!