Sáling Gergő és Pethő András új műfajt teremtene

2015. január 08. 16:03

Új oknyomozó-tényfeltáró műhelyet hozott létre három volt origós újságíró, Sáling Gergő, Pethő András és Weyer Balázs. Az alapítók feltette szándéka, hogy új műfajt teremtsenek vele Magyarországon.

2015. január 08. 16:03

A Direkt36 csapata szerint a hazai szerkesztőségek ki vannak éhezve az oknyomozói munkára, de nem tudják beleilleszteni a mindennapi pörgésbe az ilyen fajta munkát. Kevésbé fér bele az egy-egy szerkesztőség életébe, hogy az akár egy hónapot foglalkozzon egy politikussal, üzletemberrel, vagy bármilyen súlyos problémával. 2014 június óta dolgoznak a projekten. Első feladatuk a szponzorok megtalálása volt. Leginkább külföldi támogatóktól gyűjtötték össze a kezdéshez szükséges tőkét. Két héten belül pedig egy online támogatásgyűjtői kampányba is kezdenek, ahol a magyar emberek segítségére is számítanak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!