Országvédelem: Mezőkövesden lesz a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése

2015. január 03. 09:22

Mezőkövesden tartja a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja a kormánypártok kihelyezett évadnyitó frakcióülését február közepén a Magyar Nemzet szerint, amelyen többek közt egy országvédelmi akciótervről is döntenek, de szóba kerül a rezsicsökkentés, egy egységes családtámogatási terv és egy országfejlesztési koncepció is. Várhatóan felszólal Orbán Viktor is, és lehet, hogy a belső vitákra is kitérnek.

2015. január 03. 09:22

Február 11. és 13. között Mezőkövesden tartja a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja azt a közös évadnyitó frakcióülést, ahol egyebek mellett az országvédelmi akciótervről is döntenek – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: a találgatásokkal szemben a hagyományosan zárt ajtók mögötti ülés helyszíne és időpontja sem „titkos”, az ott született döntésekről tájékoztatják majd a közvéleményt.

 
A tanácskozáson a devizahitelek végleges elszámolását érintő és a forintosítással kapcsolatos kérdéseket is áttekintik. Mezőkövesden összefoglalják a következő három év fő családpolitikai intézkedéseit, benne a már ismert lépésekkel, a kétgyermekes családok adókedvezményének megduplázásával és a lakástámogatások kibővítésével. Téma lesz a rezsicsökkentés tartóssá tétele is, vagyis a köztulajdonban lévő rezsiszolgáltató felállítása.
 
Rogán Antal évértékelő interjújában beszélt arról, hogy a „Kelet-Magyarországra tervezett” évadnyitó tanácskozáson országvédelmi akcióterv, országfejlesztési koncepció és egységes családtámogatási terv megalkotására készülnek. A Fidesz frakcióvezetője 2015 egyik fontos feladatának nevezte az úgynevezett országvédelmi akcióterv kidolgozását, mert szerinte a kormány és a parlament némileg védtelen a Magyarországot érő „külső támadásokkal” szemben. Arra a kérdésre, hogy az országvédelmi akcióterv tartalmaz-e majd válaszlépést az amerikai kitiltási ügyre, azt felelte: ez is az egyik eleme lehet, de nem a legfontosabb.
 
A várhatóan háromnapos tanácskozáson – akár a nem hivatalos program részeként – a Magyar Nemzet szerint szóba kerülhetnek a Fidesz vezető politikusai közötti viták és azok kezelése. Az első este várhatóan Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tájékoztatja a kormánypártok országgyűlési képviselőit az elmúlt időszak kormányzati döntéseiről, illetve a tavaszi parlamenti ülésszak várható feladatairól. A második napon folytatódhatnak az előző éjjel megkezdett viták, míg a zárónap délelőttjén szakpolitikai egyeztetéseket tartanak. A frakciószövetség vezetői várhatóan ezután tájékoztatják majd a nyilvánosságot a tanácskozáson meghozott döntésekről.
 
Szeptemberben Tapolcán ülésezett a Fidesz-KDNP frakciója.
 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. január 04. 16:35
A Kormány feleslegesen foglalkozik védelmi tervvel. A Hadtörténet tonnányi irodalommal rendelkezik a hadvezérek, stratégák teveinek ismertetésével. Elemezgetik szorgosan ma is! Indokaim: 1. Tudjuk ,hogy Rákosi kijelentette: Magyarország NEM RÉS a béke frontján, hanem erős BÁSTYA! 2. Kidolgozták a részletes tervet is! Közismert volt a maga korában! Sok elvtárs még zengte is ifjúi szívvel! De a biztonság kedvéért itt is közlöm: "Sződd a selymet elvtárs, Selyemből lobogót. Az vezesse harcra A magyar dolgozót! Refr. Kényszer volt egykor a munka Ma hősi tett! Védd a GYÁRAT elvtárs! Védd az életed! Refr. Szántsd a földet elvtárs! A magot vígan vesd! Hagy teremjen rajta A mezőn dús kereszt! Refr, Védd a FÖLDET elvtárs.. Állj a poszton elvtárs! Te reád néz a nép! Védd szabad Hazáját, Élesítsd fegyverét! Refr, Védd HAZÁDAT elvtárs.. Védd az életed! Hende Csaba miniszter úr is kijelentheti, hogy Magyarország kétharmada hajlandó hazáját megvédeni- míg az egy harmad nem elég, hogy gyáva, még tüntizik és árulkodik. Katonaság? Ezek a kölykök azt hiszik, hogy nincs is ellenség! Pedig jó lenne körülnézni a vonaton, hogy hány utas nem alszik? Hogy miért? Mert azt tudjuk , hogy AZ ELLENSÉG NEM ALSZIK!
kuwiq
2015. január 04. 10:25
Ennek a mindennapi kormányzati tevékenység részének kéne lennie, az összes felsorolt vonatkozásban és még párban, mint pl hírszerzési vonatkozások. A fidesz mostanában kényszeresen hülyének tetteti magát?
dudly55
2015. január 03. 18:15
A büdös francba elhúzós akcióterven kellene már gondolkodniuk.
Ishmael
2015. január 03. 17:53
Örülök, hogy választott kormányunk szövetségeseinkkel és eltartóinkkal szemben megvédi a hazugságot, a lopást és a korrupciót. Jó érzést, hogy ezt mind értünk teszik. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!