Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét veszi át hétfőn a német kancellár

2015. január 29. 07:19

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét is átveszi február 2-i magyarországi látogatásán Angela Merkel német kancellár felelős politikusi tevékenységéért, a felsőoktatás támogatásáért, környezet- és családvédelmi intézkedéseiért.

2015. január 29. 07:19

A Szegedi Tudományegyetem doctor honoris causa címét is átveszi február 2-ai magyarországi látogatásán Angela Merkel, Németország szövetségi kancellárja – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szóvivője az MTI-t.

 
Újszászi Ilona közölte, az elismerés adományozását az intézmény három kara – a Természettudományi és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar – kezdeményezte 2013 februárjában.
 
Angela Merkel „az európai integráció megvalósításában végzett felelős és kiemelkedő gyakorló politikusi tevékenységéért, a német-magyar történelmi, művelődési, tudományos és gazdasági kapcsolatok előmozdításáért, a példaértékű környezetvédelmi és családvédelmi politika kialakításáért, a tudomány magas szintű műveléséért és támogatásáért, valamint a nemzetközi színvonalú oktatás – különösen pedig a felsőoktatás – kiemelt támogatásában végzett munkájáért” nyerte el a Szegedi Tudományegyetem doctor honoris causa kitüntető címét.
 
Az díszdoktorrá avatási ünnepségnek az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem ad otthont.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2015. január 29. 08:37
Dr. Szöszi http://i.imgur.com/Dniq2pg.jpg http://i.imgur.com/KNAgge9.jpg
wartog
2015. január 29. 07:58
A hízelgésnek még egy Rousseau sem tudott ellenálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!