A Napi Gazdaság főszerkesztője lett az ÁKK vezetője

2015. január 16. 12:41

Barcza Györgyöt, a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzőjét, a Napi Gazdaság főszerkesztőjét neveztek az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójának Varga Mihály.

2015. január 16. 12:41

Barcza Györgyöt nevezte ki az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 2015. február 1-jei hatállyal – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-t. A nemzetgazdasági miniszter hétfőn közölte, hogy elfogadta Töröcskei István lemondását az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatói posztjáról.

Az ÁKK vezérigazgatója azt követően jelentette be lemondási szándékát tavaly december elején, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét, amelynek többségi tulajdonosa Töröcskei István, mellette 49 százalékos tulajdonos a magyar állam.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. honlapján található információk szerint Barcza György a társaság igazgatósági tagja, vezető elemzője. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát 1999-ben. Ezt követően dolgozott a Pénzügyminisztériumban, az Államadósság Kezelő Központban, valamint két kereskedelmi banknál mint elemzési igazgató. Fő területei a makrogazdasági folyamatok menedzsmentje, valamint a tőkepiacok elemzése. Több hazai és nemzetközi szakmai díjat nyert (Institutional Investor, Káldor-díj). A Magyar Közgazdasági Társaság tagja. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2013. augusztusában közölte, hogy megvásárolta a Napi Gazdaság Kiadó Kft.-t., a lap főszerkesztője Barcza György lett. 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. január 16. 16:59
Barcza nyert nem a reál..
abraxas
2015. január 16. 16:41
Remek választás!
Mich
2015. január 16. 14:39
Ez a Barcza eddig a média elemzőjeként szerepelt - milyen lesz mint az állami vagyonok főadminisztrátora...?
komondor
2015. január 16. 12:57
Még egy haver! Pedig ez nem futsalos. Ja, az a külügy. Bocs:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!