Nyílt pályázatú helikopterbeszerzést követel az MSZP

2014. december 29. 15:46

A párt szerint halasztást nem tűrő feladata az állami helikopterflotta beszerzése, de azt csak a szükséges források érdemi biztosításával, nyílt pályázat kiírásával és többpárti egyeztetéssel szabad megvalósítani.

2014. december 29. 15:46

A helikopterbeszerzés csak a szükséges források érdemi biztosításával, nyílt pályázat kiírásával és többpárti egyeztetéssel valósulhat meg – írta Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő hétfőn közleményében. Hozzátette: „ha az említett kritériumok valamelyike nem teljesül, akkor senki nem fogja elhinni a kormánynak, hogy a nyilvánosság kizárása nem a fideszes haverok zsebének megtöméséről szól”.

Az MSZP többször hangoztatta, hogy halasztást nem tűrő feladat az állami helikopterflotta beszerzése – idézte fel Demeter Márta. „Már az állampolgárok biztonságát kockáztatja a honvédelmi politikai vezetés helikopterbeszerzéssel kapcsolatos, öt éve tartó felelőtlen tétlensége” – írta. Figyelmeztetéseik ellenére a beszerzés fedezete nem szerepel a 2015-ös költségvetésben, a honvédelmi miniszter egyelőre fiktív forrásokra hivatkozik – olvasható Demeter Márta közleményében.

Hende Csaba honvédelmi miniszter az MTI-nek adott, hétfőn közölt interjújában beszélt arról, hogy a kormány pozitív döntésével és a szükséges mintegy 172 milliárd forintos forrás biztosításával akár már jövőre megkezdődhetnek a helikopterbeszerzések. A miniszter szerint a kritériumokat általánosságban fogalmazták meg, hogy a lehető legtöbb helikoptergyártó cég ajánlatot tudjon adni. A szállítási szerződést akár 2015 végére aláírhatják, így a helikopterek érkezése 2016-17-től várható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!