Index: Mégsem lesz ingyen a képviselőknek az M0-ás

2014. december 16. 11:06

Az Index úgy tudja, hogy lekerül a napirendről az a javaslat, mely lehetővé tette volna, hogy ingyen autópálya-matricát kapjanak az országgyűlési képviselők. A javaslat összpárti egyetértéssel született még az M0-ást fizetőssé tevő javaslat előtt,

2014. december 16. 11:06

Leveszik a napirendről azt az országgyűlési törvényt módosító javaslatot, mely alapján a képviselők benzinköltségként számolhatták volna el az autópálya-matricát – írja az Index. A módosító javaslat éppen akkor került középpontba, amikor az M0-ás díjmentességét megszüntető javaslat is napvilágra került. Az összpárti javaslat az autópályamatricák mellett az irodabérletekről szóló rész módosítása, illetve a lakásbérletek ügye változott volna.

A pártok között konszenzus alakult ki a kérdésben, az igazságügyi bizottságban is megszavazták és a napirendre is felkerült a szocialisták, a Jobbik és az LMP szavazatával. Rogán Antal úgy nyilatkozott a lapnak, hogy reggel nyolcig lehetett indítványozni, hogy levegyék a kérdést a napirendről és ezt a Fidesz indítványozta is.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2014. december 16. 17:25
Módositó javaslat: Csak a képviselőknek legyen fizetős.
VakzKommondor
2014. december 16. 12:55
1. a politikusoknak minden ingyen van, mivel mi fizetjük nekik 2. nem az a baj, hogy nekik nincs ingyen, hanem, hogy nekünk kell ezért is fizetni, amit a mi pénzünkön építettek.
luga
2014. december 16. 12:30
Bárkinek az ötlete volt az ingyen matrica, elég gáz lett volna. A zuhanó benzin árak mellett nevetséges, ha valaki nem tudja kifizetni a néhány ötezres matrica árát évenként.
liberálzöld.
2014. december 16. 12:27
Hűűűűha! Most aztán jól ráfaragtak a képviselők! Nem számolhatják el az útdíjat! Így aztán kénytelenek lesznek más jogcímen elszámolni ennek a sokszorosát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!