Ha nem muszáj, inkább ne induljon útnak

2014. december 28. 14:32

Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Tolna, Zala és Győr-Moson-Sopron megye lakói jobban teszik, ha inkább nem ülnek be a kocsijukba, írja közleményében a katasztrófavédelem illetékese.

2014. december 28. 14:32

A katasztrófavédelem arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak azokon a területeken, amelyekre másodfokú riasztást adtak ki hófúvás veszélye miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap délután az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet: aki mégis autóba kényszerül, mindenképpen tájékozódjon a közúti, meteorológiai viszonyokról, és csak a téli közlekedésre alkalmas gépjárművel induljon útnak.

Mukics Dániel azt javasolta: téli gumi, hólánc és fagyálló folyadék mellett készítsenek be ivóvizet, takarót, elemlámpát, láthatósági mellényt és térképet vagy GPS-t is a kocsiba. Az aktuális meteorológiai riasztásokról és útviszonyokról a katasztrófavédelem honlapján, Facebook-profilján, a VÉSZ-alkalmazáson, valamint az Útinform és a meteorológiai szolgálat oldalán lehet értesülni, közölte a szóvivő az MTI-vel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!