Déli Áramlat: új energiaellátási lehetőségeket keresne Szijjártó

2014. december 02. 10:06

Szijjártó Péter a NATO-országok külügyminisztereinek reggelijén elmondta: Magyarország tudomásul vette Oroszország döntését. Szerinte Magyarország energiaellátásának biztonsága érdekében további lehetőségeket kell keresni: a tárcavezető például egyik lehetőségként az azeri gázt említette.

2014. december 02. 10:06

Oroszországnak a Déli Áramlattal kapcsolatban hozott döntése után további lehetőségek után kell nézni, hogy Magyarország biztonságos energiaellátását hosszú távon meg lehessen oldani – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek nyilatkozva. A tárcavezető – aki részt vesz a NATO külügyminisztereinek brüsszeli találkozóján – kiemelte: Oroszországnak joga volt meghozni a döntést a Déli Áramlatról, és Magyarország ezt a döntést tudomásul veszi.

Hangsúlyozta: Magyarország energiaellátásának biztonsága érdekében további lehetőségeket kell keresni, és e lehetőségek között kiemelt helyen szerepel az Azerbajdzsánból a déli folyosón keresztül érkező gáz Közép-Európába juttatása. Ugyanakkor ez csak egy a lehetőségek közül, és bár ennek nagy szerepet szánnak, most további lehetőségek után kell nézni, hogy Magyarország biztonságos energiaellátását hosszú távon meg lehessen oldani – tette hozzá Szijjártó Péter.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn bejelentette: Oroszország a jelenlegi körülmények között, az Európai Unió ellenkezése miatt nem tudja megkezdeni a Déli Áramlat gázvezeték tervének megvalósítását, ezért az orosz energiahordozók forgalmát a jövőben más célállomások felé irányítják.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. december 03. 08:54
Dunakeszi határában kellene elkezdeni ásni. Ha mást nem, a saját sírjukat...
antioxi
2014. december 02. 21:34
Kevesen figyeltek fel Szijjártó belgrádi nyilatkozatára egy héttel ezelőtt. Kb ezt mondta: A Déli Áramlat megépülésének feltétele az EU-s jóváhagyás. Már ekkor tudható volt, hogy Magyarország lemondott erről. Mindenesetre előbb v. utóbb meg fog épülni a Déli Áramlat, mert nincs más opció közép távon.
trespass
2014. december 02. 15:36
Szijjártó először benézett a kanapé mögé, mert úgy emlékezett, mintha..., de nem. Utána benyitott a kamrába, hátha, majd gyorsan a lépcső alá pislantott a fordulónál, de semmi. Ezek a piszok energiaellátási lehetőségek jól elbújtak, de miniszterünk nem adta föl! Hirtelen hasra vágta magát, hogy meglepje az ágy alatt bujkáló lehetőséget, de egyet sem talált. Folytatta lankadatlanul a kutatást, lerohant a pincébe, fölmászott a padlásra, kinyitotta az összes szekrény ajtaját - mindhiába. A fene essen beléjük, még csak nem is igazi energiaellátások, csak lehetőségek és már hogy elrejtőztek - gondolta. És akkor eszébe jutott, hogy lehet nem is bujkálnk, hanem valaki eldugta őket! Bizony ám, és ki lehet ennyire hazára rontó, magyarellenes gazember? Igen, igen, a Gyurcsány! Meg a tuggyukkik! Ezzel elégedetten abbahagyta a kutatást, hiszen ha azok rejtették el, akkor azt ő úgysem találja meg segítség nélkül. Elindult hát segítséget keresni, benézett a kanapé mögé...
fcsabi
2014. december 02. 14:47
Komolyan mondom nem értem a sok mocskolódót. Nem veszik észre, hogy az ő bőrükre is megy? Először is a németek megépítették a maguk északi áramlatát. Ők magasról tesznek a mi érdekeinkre. Viszont az USA azért lobbizik, hogy ideszállíthassa a palagázát. Pillanatnyilag Putyin szorult helyzetben van és az amerikaiak a bolgárokat is presszió alá helyezték. Amennyiben a Szijjártó vagy akárki más nem talál alternatívát, akkor majd hatalmas tankereken érkezik a palagáz, kíváncsi vagyok mennyiért. Egyébként ennek kitermelése hatalmas környezeti károkkal járhat- Kanada nem engedélyezte a kitermelését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!